Jüri Jõul tuli kestussõidus maailma kolmandaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti-Eesti ühisvõistkond osales 24 tunni sõidul selle paadiga, mida viib edasi 200-hobujõuline mootor.
Läti-Eesti ühisvõistkond osales 24 tunni sõidul selle paadiga, mida viib edasi 200-hobujõuline mootor. Foto: Jüri Jõul

Koos kolme lätlasega Venemaal Peterburis meeskondliku 24 tunni sõidu maailmameistrivõistlustel kaasa löönud Tartu veemotomees Jüri Jõul võitis pronksmedali.

Paatidega kihutati 1. ja 2. juulil ümber Peeter-Pauli kindluse rajatud kanalil ja Neeva jõel, kokku kahe ja poole kilomeetri pikkusel ringil. Võitis see, kes rohkem ringe läbis, ning Läti-Eesti ühisvõistkonna Akvashelf Racing tulemuseks jäi 775 ringi ehk 1940 kilomeetrit.

Poolel võistlusmaal oli Jõulu paatkond PR2 paatide (200 hj mootor) arvestuses koguni liider, kuid lõpuks jäi teisest kohast lahutama kolm ringi ja esimesest 17 ringi, rääkis Jüri Jõul.

Tema sõnul olid esimesele ja teisele kohale platseerunud Venemaa paatkonnad teistest märgatavalt kiiremad, kuid et keelatud möödasõitude eest kanali kitsaste sildade all määrati neile arvukalt trahviringe, kujunesid vahed lõpuks üsna väikeseks.

Teise koha võitnud said lõpuks 47 trahviringi, näitlikustas Jõul. Tema paatkonda karistasid kohtunikud viie trahviringiga tankimisreeglite rikkumise eest.

Sõit ise oli väga kurnav, tunnistas neli kahetunnist vahetust sõitnud veemotomees. Kitsas kanalis pidevalt 130 km/h kihutamisel piirasid nähtavust kiivriklaasile põrkuvad arvukad putukad.

«Sõitsingi lõpuks kiivriklaas eest lahti ja vidukil silmadest vesi muudkui voolas, kuid teisiti lihtsalt ei saanud.» Kõige raskemaks kujunes öine vahetus, sest vahepeal läks päris pimedaks, tõdes Jüri Jõul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles