Majandusõpet saab inglise keeles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Trasberg
Viktor Trasberg Foto: Andres Ehrenpreis

Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas on tänavu sügisest ettevõttemajanduse erialal võimalik omandada bakalaureusekraad täielikult inglise keeles.


Tartu Ülikooli pressiesindaja Mehis Tuisu sõnul on majandusteaduskond ülikoolis esimene, kes võimaldab ingliskeelset bakalaureuseõpet täismahus.

Tuisk märkis, et teadaolevalt rohkem teaduskondi sügisel ingliskeelse bakalaureuseõppe avamist ei plaani.

TÜ majandusteaduskonna ingliskeelse bakalaureuseõppe programmijuht Viktor Trasberg ütles, et vastuvõtt praegu käib ning seni on laekunud üle 250 avalduse.

Paraku aga enamik neist Trasbergi hinnangul ei kvalifitseeru, kuna pole esitatud vajalikke dokumente või siis on tegemist kehva teadmiste tasemega.

Tunnustatud test

Sel sügisel on plaanis esimesele kursusele vastu võtta 15 tudengit, kellele lisaks võetakse sama palju tudengeid Euroopa õppeprogrammi Eras­­mus.

Sisseastumiseks on vaja sooritada rahvusvaheliselt tunnustatud inglise keele test (näiteks TOEFL) ja matemaatikaeksam ning kirjutada motivatsioonikiri.

Et õppevorm on tavapärane, hakkavad Trasbergi sõnul erialaseid loenguid pidama samad õppejõud, kes teevad seda eestikeelses õppes.

Küsimusele, kas lähiajal on majandusteaduskonnal plaanis avada ingliskeelne bakalaureuseõpe veel mõnel erialal, Trasberg vastata ei osanud, ent märkis, et kindlasti on plaanis jätkata tööd uute võimaluste otsimiseks.

Kokkuvõttes on Trasbergi hinnangul tegemist kümmekond aastat kavandatud sammuga, millest saab ülikoolile huvitav ning vajalik kogemus.

Enamik taotlusi Aafrikast

Viktor Trasbergi sõnul on enamik seni laekunud 250 taotlusest pärit Aafrika kodanikelt, kes tema hinnangul pigem soovivad oma kodumaalt lahkuda ja Euroopasse tulla, teadmiste poolest aga ei sobi õppekohale.
Suurem osa kvalifitseeruvatest taotlustest on Trasbergi sõnul pärit lähiriikidest Soomest ja Lätist.

Lõpliku kokkuvõtte saab üliõpilaste kohta teha aga alles sügisel.

Ingliskeelne õpe
Seni on TÜs olnud võimalik inglise keeles õppida

• Arstiteaduskonnas on 1992. aastast võimalik esimesed kaks aastat õppida inglise keeles. Kolmandast kursusest tuleb õpinguid jätkata eesti keeles.
• Magistrantuuris on 6 õppekava, mida on võimalik täismahus omandada inglise keeles.
• Doktorantuuris on 35 täismahus ingliskeelset õppeprogrammi.
Ingliskeelset bakalaureuseõpet Eestis pakuvad
• Estonian Business School
• Tallinna Tehnikaülikool
• Audentese Erakool
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles