Galerii: meeleolukas sulgpallišõu Annelinna spordimajas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul sai kohalik publik üle hulga aja näha võistlemas Eesti sulgpallitippe, kes andsid Tartus Annelinna spordimajas meeleoluka etenduse.

«Ikka võitma läheme,» kinnitasid sulgpalliõhtu esimese kohtumise pidanud Sten Rääbis ja Heiko Zoober paar päeva tagasi Tartu Postimehele. Noored mehed on sõnapidajad. Üllatuslikult alistasid mullune Eesti juunioride meister ja teise koha omanik paarismängus kümnekordse Soome meistri Ville Langi ja üheksakordse Eesti meistri Raul Musta. Noormehed olid oma saavutusega väga rahul.

Õhtu teises kohtumises tulid platsile Triitoni noormängija Sale-Liis Teesalu ja taas tippsporti naasev Kati Tolmoff. Kogenum kontrollis tervet mängu ega andnud tulevikulootusele erilist võimalust.

Oodatuimas matšis kohtusid Raul Must ja soomlane Ville Lang aga omavahel. Esimese geimi võitis ülekaalukalt Must. Teiseks geimiks pooli vahetades hakkas Lang laginal naerma: ka vanajumal ise oli täna eestlaste poolel. Terve paeva pilve taga püsinud päike hakkas ühtäkki spordimaja suure saali aknast sisse paistma ja otse langi platsipoolele.

Teise geimi võitis samuti Must ning paistis, et kolmas geim on tartlasele vaid võiduks vormistada. Läks aga teisiti. Lang otsekui sai kahe geimiga soojaks ning hakkas järjest enam oma mängu peale suruma. Musta mäng hakkas aga mõranema. Kolmas geim läks Langile, hiljem ka neljas ning viiendas geimis kallutas soomlane hoolimata Musta tugevast vastupanust kogu matši enda kasuks.

Pärast mängu kinnitas maailma sulgpallihierarhias 52. kohal asuv Ville Lang Tartu Postimehele, et esimeses kahes geimis ei olnud tal Musta vastu šansse: eestlane oli lihtsalt kiirem. Kolmandas geimis Must aga justkui väsis ning mäng läks kergemaks.

Viimase geimi võitis Lang tulemusega 11:9 ja võttis võidu. Oma esitusega jäi võidumees väga rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles