Tarmo Noop tahaks kulda Hollandile

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coqi juht Tarmo Noop.
A. Le Coqi juht Tarmo Noop. Foto: Sille Annuk

A. Le Coq Tartu Õlletehase juhataja Tarmo Noop tunnistab, et Saksamaa on jalgpalli MM-tiitli peapretendent, kuid loodab, et kirkaimad medalid napsab hoopis Holland.


Milline oli esimene jalgpalli MM, mida teadlikult jälgisite?

Ausalt öeldes ei mäleta, aga nii kaua, kui otseülekandeid on näidatud, olen ka vaadanud. Nõukogude ajal polnud ma eriline jalkafänn, mulle ja mu eakaaslastele oli see rohkem nagu venelaste mäng, nagu jäähokigi. Number üks oli ikka korvpall.

Ise olete mänginud rohkem korvpalli kui jalgpalli?

Poisikesena sai loomulikult kõike mängitud, aga hiljem ikka peamiselt korvpalli.

Milline on teie üldmulje senisest MMist? Kas õigus kipub olema neil, kes leiavad, et jalgpall läheb üha igavamaks, sest järjest rohkem istutakse kaitses?

Alagrupimängudest võibki selline mulje jääda, hiljemalt poolfinaalides, aga tegelikult juba veerandfinaalides tuleb välja see õige emotsioon. Isiklikult pole ma küll pidanud pettuma ka alagrupimängudes.

Meeskondadest on jätnud väga sümpaatse mulje Jaapan, kelle jalgpallureist ma enne suurt midagi ei teadnud.

Teie eredaimad elamused veerandfinaalidest?

Ilmselt ikka Uruguay-Ghana mäng, kus oli küllalt nii ilu kui dramaatikat. Ma ei osanud olla otseselt kummagi meeskonna poolt, aga Ghanast on muidugi väga kahju. Sisuliselt lõid nad ju mängu viimasel sekundil värava, mis võeti käega ära ja mille eest antud penalti läks latti.

Kõige igavamaks osutus kokkuvõttes Argentina-Saksamaa mäng, kus juba hulk aega enne mängu lõppu polnud enam võitjas kahtlust.

Kellele poolfinaalides edu ennustate?

Uruguay-Hollandi mängus on tõenäoliselt favoriit Holland. Saksamaa-Hispaania  kohta on isegi raske öelda, aga pigem võidab Saksamaa.

Ja finaal?

Ise sooviksin Hollandi kui palju väiksema, aga väga ilusat mängu mänginud meeskonna võitu, seda enam, et me esindame Eestis Heinekeni õlut (naerab). Aga kaldun arvama, et kulla saab siiski Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles