Ringtee kohvik pakub lastele tasuta suppi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supp. Foto on illustreeriv
Supp. Foto on illustreeriv Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Osaühingu Lusikas tegevjuht Maire Lass on mitu aastat koos Tartu lastekaitseühingu vabatahtlikega teinud koostööd selle nimel, et majanduslikult keerukates oludes perede lapsed saaksid koolivaheajal tasuta suppi.

Tänavu suvel on see võimalus Ringtee 37a asuvas kohvikus, mis on avatud esmaspäevast reedeni kell 10–15.

Maire Lass ütles, et praegu on nimekirjas 48 last ja paar täiskasvanut.

Tartu lastekaitseühingus koostatakse nimekirju igaks suvekuuks eraldi ning seepärast on teretulnud ettepanekud inimestelt, kes on märganud, et kuskil võib olla keegi, kellele koolivaheaja soe supp hädasti ära kulub.

Maire Lass lisas, et supi võib purgiga koju kaasagi võtta ning vajaduse korral saab kaasa kahe päeva supi korraga. Ringtee kohvik asub linna servas ja lastel võib olla keeruline iga päev kohal käia.

Ettevõtmise toetajaid on teisigi. Näiteks tänavusel Tartu erakoolide päeval, mil Antoniuse õuel korraldati kontsert ja heategevuslik laat, kogusid erakoolide õpilased ja õpetajad suvesupiprojekti heaks pisut enam kui tuhat eurot.

Varem pakuti lastele tasuta suppi ka Samelinis ja E-Caffés, kuid majanduslikel kaalutlustel on OÜ Lusikas nende kohtadega rendilepingu lõpetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles