Rasmus Haugasmägi tuli taas maailmameistriks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSY 400 maailmameistrivõistlused Poolas. Keskel võitja Rasmus Haugasmägi, vasakul teise koha võitnud slovakk Miroslav Bazinski ja paremal kolmanda koha mees Algo Kuus.
OSY 400 maailmameistrivõistlused Poolas. Keskel võitja Rasmus Haugasmägi, vasakul teise koha võitnud slovakk Miroslav Bazinski ja paremal kolmanda koha mees Algo Kuus. Foto: Erakogu

Veemoto OSY 400 klassi mullune maailmameister Rasmus Haugasmägi suutis Poolas peetud MM-võistlusel korrata mullust võitu.

Poolasse Chodziez'isse saabus kokku 28 sõitjat kümnest riigist. Koos maailma parimatega võistles ka kolm eestlast: Raivo Peetsmann, Algo Kuus ja Rasmus Haugasmägi. Kõik eestlased jõudsid finaali 18 parema hulka.

Ajasõidu võitis Poola kohalik iidol ja mullune Euroopa kolmas Cezary Strumnik, kes startis eilsele avasõidule parimalt kohalt. Teine oli Rasmus Haugasmägi. Viimane pani aga jub esimeses sõidus oma paremuse ülekaalukalt maksma. Teine oli slovakk Miroslav Bazinski ja kolmas Algo Kuus.

Teise sõitu läks tartlane juba liidrina. Seal toimus aga kordusstart, sest Poola võidusõitja Tomas Mordal lendas paadiga uppi. Võitjana väljus kindlalt tiitlikaitsja, Algo Kuus oli teine ja Miroslav Bazinski kolmas.

Ka kolmandas sõidus juhtis Haugasmägi pikalt, kuni sõit katkestati. Sõidu teisel ringil juhtus raske kokkupõrge Ameerika piloodi ning Tartu Kalevi veemotosportlase Raivo Peetsmani vahel. Peetsman sai vigastada ning ta viibib intensiivravi osakonnas Poznani haiglas. 

Pärast õnnetust võistlus katkestati ning tulemused kuulutati välja esimese kahe sõidu põhjal. Juba neljandat aastat järjest domineerib maailmas OSY 400 võistlusklassi Tartu Kalevi veemotoklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles