Kaitseminister: kaitseväes teenimine on populaarne

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi jalaväepataljon talgutel.
Kuperjanovi jalaväepataljon talgutel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnas täna peale tutvumist kutsealuste vastuvõtuga Kuperjanovi jalaväepataljonis, et kaitseväes teenimine on tema hinnangul populaarne ning vajalik kogu ühiskonnale.

Kaitseminister kohtus täna ka teenistusse saabunud kutsealustega ja kinnitas, et nii väljaõppekeskus kui ka teenistusse saabunud kutsealused on eelseisvaks teenistuseks valmis, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Kuperjanovi pataljon ei ole mitte ainult teenistustingimuste, vaid ka vaimu poolest teistele väeosadele eeskujuks,» sõnas kaitseminister Aaviksoo peale ringkäiku pataljonis.

«Tunnustan äsja ametisse asunud major Allikase ning kogu pataljoni valmisolekut ning soovin ajateenijatele edukat teenistust,» lisas ta.

«Ajateenistus on auasi – siin õpitakse jagama väärtusi, mis seovad tervet meie ühiskonda. Lisaks teeb teenistus kaitseväes ka tugevaks ning õpetab noortele meestele iseseisvust,» ütles kaitseminister.

Kaitseressursside amet ootab sel nädalal ajateenistusse 1600 uut kutsealust, mis on suurim arv kutsealuseid 2010. aastal, kokku oodatakse sel aastal ajateenistusse 2720 kutsealust. Täna Kuperjanovi jalaväepataljonis teenistust alustanud 145 noormeest on pärit Valga-, Järva- ja Tartumaalt.

Üle Eesti pärit noormehed asuvad sel nädalal ajateenistust täitma väljaõppekeskustes üle terve Eesti. Vastavalt sõjalise kaitse kümne aasta arengukavale on ajateenistus peamine vahend kaitseväe reservüksuste mehitamiseks ning arengukava koostamise käigus läbiviidud analüüs näitas, et ajateenistus on oma praegusel kujul otstarbekas säilitada ka lähemas tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles