Masu hoiab tudengeid kauem ülikoolis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli sambad
Ülikooli sambad Foto: Margus Ansu.

Lõppenud õppeaastal jõudis Tartu Ülikoolis diplomini 2759 üliõpilast. Ülikooli kinnitusel on oluliselt kasvanud magistrikraadi kaitsnute arv ja seda tervelt 15 protsenti.


Magistrikraadini jõudis tänavu Tartu Ülikoolis 839 magistranti, neist 573 päevases ja 266 avatud ülikooli õppes. Mullu sai magistrikraadi 732 üliõpilast, märkis Tartu Ülikooli pressiesindaja Mehis Tuisk.

Tuisk lisas, et magistriõppe lõpetajate arvus on oodata ka edasist kasvu, sest õppeaasta viimased kaitsmised leiavad aset alles augustis.

«Magistriõppe lõpetajate arvu hüppeline kasv on ootuspärane, sest 3+2 õppesüsteem on viimaks tugevamalt juurduma hakanud,» leidis Tartu Ülikooli õppeprorektor professor Birute Klaas.

Suurima osa TÜ lõpetajatest moodustasid bakalaureuseõppe läbinud. Tänavu omandas Tartu Ülikoolis bakalaureusekraadi 1421 üliõpilast, kellest 1097 lõpetas kõrghariduse esimese astme päevases ning 324 avatud ülikooli õppes. Cum laude lõpetas bakalaureuseõppe 28 üliõpilast.

266 tudengit lõpetas TÜ rakenduskõrgharidusõppe, neist 134 päevases ja 132 avatud ülikooli õppes, kokku 9 cum laude lõpetajaga. Lisaks läbisid 233 õppurit bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppekava, neist kuus lõpetasid cum laude.

Ülikoolidest väljalangevus vähenes oluliselt juba 2009. aastal ning ilmselt on see seotud vähenenud töövõimalustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles