Masu kustutas tänavalaternad ka Haaslava vallas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavalatern.
Tänavalatern. Foto: Margus Ansu

Juba kuu aega ei põle Tartumaal Haaslava vallas öösiti suur osa tänavavalgustusest. Põhjus pole aimata raske - vajadus on hoida kokku raha.


Ehkki Haaslava vallavanema Priit Lombi sõnul ei kujuta tänavavalgustuse kustutamine endast omavalitsuse jaoks küll nii suurt kokkuhoidu, kui näiteks Nõos, on praegusel ajal iga kokku hoitud tuhat krooni suur asi ja neid tuhandeid on õige mitmeid.

Valgustus on osaliselt välja lülitatud Roiu alevikus, Ignase ja Aardla külades ning Kurepalu küla Lauluväljaku ja Uue-Kure teedel ajavahemikus 2. juuni kuni 20. august. Juunikuu pealt hindas vallavanem kokkuhoiu suuruseks ligi 2500 krooni, kuid kuna elektrihind tõusis ja ööd lähevad pikemaks, võib sääst tänavalampide pealt küündida augustis juba 10 000 kroonini.

Lomp kinnitas, et majanduslikult pingelises olukorras tänavavalgustust teiste oluliste asjadega kaalukausile asutades tuleb teha valikuid. Näiteks saab Roiu spordihoone jõusaal augustis uue sisustuse, mis läheb maksma 70 000 krooni. Kuna suur osa vajaminevast rahast õnnestus saada mujalt ning valla omaosalus on 7000 krooni, kulub elektri pealt säästetud summa marjaks ära.

Lisaks avab vald Roiu lasteaias uue rühma ning selliseid projekte, kus tarvilik omaosalus, on tulekul veelgi.

Ohtlikemail teelõikudel valgustus siiski säilib, kuid mujal teevad öid heledamaks ka korteriühistute ja eramute lambid.

Sügisest ootab aga valda ees tõenäoliselt valgustuskulude kasv, sest veel enne lume tulekut on Vooremäel valmimas suusaradade valgustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles