Psaiko paneb päris hullult punki

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Kuraator Kiwa on Voronja suvegaleriis kureerinud punkkunsti näitusele ka raamatuid. Nõnda saab sealsamas kunsti vaatamise kõrval punki süveneda luulet, proosat ja artikleid lugedes.

Teiste hulgas on väljapanekus Kiwa enda kirjastuse ;paranoia uusim üllitis (pildil), mille autor on tartlane Aldar Talviste ehk Psaiko. Ka pealkiri on vist «Psaiko», aga võibolla hoopiski veerandsajast autori oma käega kirjutatud sõnast koosnev jada. Sama hullult punk kui tiitelleht on kogu raamat. Suurem osa sellest on luuletused.

Tillist tõmmata saavad need, kes tahavad Psaiko raamatust lugeda nagu igast teisest ilmuvast värsikogust midagi armastuse kohta. Siiski, ühe sellise luuletuse leidsin. Kuid «Jumala armastuse tõestuses» ei ole jutuks kahe inimese, vaid on elu ja inimese vaheline armastus.

Värskendav lugemine. Huvitavad on ka asjakohased saatetekstid, mille on kirjutanud Mehis Heinsaar, Martiini Teekann, Albert Gulk ja raamatu koostaja Peeter Piiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles