Pühapäev algab linnapeaga kohvi rüübates

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. juunil tähistatakse Tartu linna päeva.
29. juunil tähistatakse Tartu linna päeva. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pühapäeval leiab aset järjekorras juba 11. Tartu linna päev. Sel puhul saab nautida mitmeid üritusi nii kesklinnas vabas õhus kui ka muuseumites ja kirikutes.

Tartu linna päeva projektijuht Aile Parmsoo rääkis, et kuigi ka sel korral leiab kavast nii mõndagi uut, on eesmärk veel siiski radu sisse tallata.

Päev saab avapaugu lokaali Suudlevad Tudengid terrassilt, kus ühes linnapeaga on võimalus juua hommikukohvi. «Siiani on linnarahvas laisk olnud ja eriti kell 10 kohale ei tule,» ütles Parmsoo.

Samas tõdes ta, et sel aastal langeb peeter­paulipäeval peetav linnapäev nädalavahetusele, mistõttu on ka hommikused üritused tõenäoliselt populaarsemad. Edasine programm Raekoja platsil näeb ette terve päeva jooksul laval üles astuvaid muusikuid ja tantsijaid.

Kesklinna sportima

Parmsoo rääkis, et uue ettevõtmisena muutub Küüni tänav seekord sporditänavaks, kus lisaks pargis toimuvale tervisepäevale saab kontrollida spordiklubi MyFitness vahendusel oma kehalisi võimeid. End varem kirja pannuna võib mängida ka lauatenniseturniiril või võtta mõõtu Kaido Külaotsaga malesimultaanil.

Rattahuvilistele pakub päev võimalust uudistada Küüni tänava jalgrattalaata ning -oksjonit või elada kaasa mototrikitaja Timo Tasujale. Giid Märt Männiku eestvedamisel saab ise sõitu nautida tasuta jalgrattatuuril «Emajõgi ja sillad». Lapsed saavad linnapäeval lustida Barclay pargis vanu mänge õppides või minna Uude Õue lastehommikule.

Liikuvad etendused

Pühapäeva pärastlõunal esitavad näitlejad Tarmo Kruusi juhendamisel vabaõhu sketšilavastust «Monumentide ajatud momendid», mis toob igal täistunnil kesklinna skulptuuride juures vaatajate ette pildikesi igapäevaelust. «Vahel unustame skulptuurid ära, näeme, et turistid pildistavad, aga ise enam kujusid ei märkagi,» rääkis projektijuht Aile Parmsoo.

Traditsiooniliselt antakse raekojas keskpäeval kätte medalid konkursi «Kaunis Eesti kodu» parimatele. Sagimist on ka kirikutes, näiteks Salemi pühakojas on jumalateenistus ja austatakse kuldpulmapaare ning Jaani kirikus on kavas õhtune kammerkontsert.


Tartu linna päev

Raekoja plats ja kesklinn

• 10 hommikukohv linnapeaga

• 11–19 Raekoja lava kava

• 13–17 vabaõhuetendused

• 19 tantsuõhtu ansambliga The Purple Gang

Küüni tänav

• Alates 11st spordiüritused

• 12 malesimultaan

• 13–15 jalgrattalaat

Info ja turniiridele registreerumine http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1389080368.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles