Kutsespetsialistid pidasid lõpupidu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Eile lõpetas Tartu kutsehariduskeskuses järjekordne lend meistreid. Vanemuise kontserdimajas sai lõputunnistuse kätte 583 õppurit.

Jeiny Simo (pildil) on omandanud naiste seas tavatu elukutse, nimelt lõpetas neiu automaalri eriala. Simo rääkis pärast lõputunnistuse kättesaamist, et teda on väikesest peale huvitanud autod ja kõik masinatega seonduv, seega otsustas ta pärast põhikooli lõpetamist õppida automaalriks, ehkki see eriala on rohkem mõeldud meestele.

«Tuleb tunnistada, et see kutse pole naiste seas kuigi populaarne ja nii palju, kui olen kuulnud, on sellel erialal läbi aegade olnud vähe naisi,» sõnas ta ja lisas, et näiteks tema kursusel oli kaks naist. Simo praegu edasi õppida ei kavatse, vaid plaanib automaalrina tööd leida.  

Caspar Kõrgesaar aga lõpetas ehitusviimistluse eriala. Ta rääkis, et soovib tulevikus kindlasti kõrgkooli edasi õppima minna, kuid praegu on noormehel plaanis tööle keskenduda.

«Ma leidsin eriala valides, et soovin omandada oskust, mis aitaks mind kunagi oma kodu loomisel,» rääkis Kõrgesaar. Ta lisas, et eriala valik oli tal juba väga ammu selge ning boonuseks on kindlasti see, et ehitusviimistlus on ala, millega saab väljaspool Eestit palju raha teenida.

Copy
Tagasi üles