Volikogu kinnitas lasteaiakoha hinnatõusu protestidest hoolimata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolikogu istung ülikooli raamatukogus.
Tartu linnavolikogu istung ülikooli raamatukogus. Foto: Kristjan Teedema

Vaatamata Tartu linnavolikogu istungi eel aset leidnud Isamaa ja Res Publica Liidu protestiaktsioonile ning teistelegi vastuarvamustele otsustasid volinikud kergitada uuest aastast lasteaia kohatasu munitsipaallasteaedades 39 eurolt 58 euroni. Kohatasu tõstmise otsuse poolt hääletas 23, vastu oli 12 volikogu liiget.

Volikogu kehtestas alates 1. septembrist linna lasteaedade kohatasuks senise 11 protsendi asemel 15 protsenti alampalgast, vahendas linnavolikogu pressiesindaja. Samas hakatakse andma täiendavat toetust kõigile eralasteaedadele ja -hoidudele, et vanemate makstav tasu oleks munitsipallasteaedadega samas suuruses.

Tänane otsus tähendab, et alates käesoleva aasta 1. septembrist tuleb vanematel linna lasteaias käiva lapse kohta tasuda 53 eurot kuus senise 39 euro asemel (alampalk 355 eurot kuus) ning alates 2015. aastast 58 eurot kuus (alampalk tõuseb 390 euroni).

Erahoidudes maksavad lapsevanemad hetkel kohatasu keskmiselt 110 eurot kuus. Rad on põhjendanud kohatasu tõstmist sooviga võrdsustada vanema poolt tasutava osa suurus olenemata lasteaia omandivormist. Selle saavutamiseks lubab linn hakata maksma täiendavat toetust kõigile eralasteaedadele ja -hoidudele, kes langetavad oma tasu linna lasteaedade kohatasu suuruseni.

Kohatasu muudatus toob linna tuludesse käesoleval aastal täiendavalt ligi 300 000 eurot ja 2015. aastal ligikaudu 1,2 miljonit eurot. Täiendava rahaga on munitsipaallasteasutustel võimalik katta personalikulusid, soetada õppe- ja mänguvahendeid ja muud vajalikku. Eesmärgiks on ka lasteaiatöötajate 10-protsendiline palgatõus.

Vähekindlustatud peresid toetatakse kohatasu maksmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles