Arvo Pärt tänas tudengeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt
Arvo Pärt Foto: Peeter Langovits

Lõppeval õppeaastal oli Tartu ülikooli vabade kunstide professori ametis helilooja Arvo Pärt. Sel ajal said huvilised osaleda seminarisarjas «Sõna ja muusika», mille peamine korraldaja oli Eesti muusika- ja teatriakadeemia professor Toomas Siitan.

Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna magistriõppe lõpuaktusel tänas Pärt südamest talle antud võimaluse eest ja mängis saalis viibijatele pala «Memme musi».

«Ma ei ole kunagi elus kedagi ega midagi õpetanud ja sellepärast olin ma alguses vastu sellele, et ma seda tööd hakkaksin siin tegema,» ütles Pärt. «Aga teie dekaan võlus mind ära oma hulljulgusega ja andis mulle julgust ning Toomas Siitani suure abiga me tegime selle ära.»

Pärdi sõnul liigutas teda väga, et üliõpilased suhtusid suure huviga tema muusikasse ja seminaridel käsitletud teemadesse, mis on muusika ümber ja toidavad muusikat. «Ma soovin teile kõikidele, et te kogu eluks sama toredaks jääksite,» lisas ta. «Te tegite mind väga õnnelikuks. Aitäh teile.»

Filosoofiateaduskonna üliõpilaste esseekogumikku Pärdi muusikast Arvo Pärdile üle andes ütles dekaan professor Margit Sutrop, et temaga koosveedetud aeg oli võrratu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles