Käopesa õues uhkeldab ümar kasvumaja

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed oma uut varandust rõõmsalt takseerimas – ka taimed on Käopesa perele kinkinud aiapidajad lahkest südamest.
Lapsed oma uut varandust rõõmsalt takseerimas – ka taimed on Käopesa perele kinkinud aiapidajad lahkest südamest. Foto: Kristjan Teedema

Perekodu Käopesa lapsed on märganud, et kui autod nende aia tagant mööda sõidavad, võtavad juhid hoogu maha. Põhjus pole muu, kui õue peal ilutsev suur kasvumaja.

Sellist maja lihtsalt peab vaatama. See koosneb läbipaistvatest kolmnurkadest ja näeb eemalt välja nagu taevast alla sadanud ufo. Sees kasvavad paprikataimed, tomat, kurk, meliss, salat, till, füüsal ja kindlasti veel midagi. Laste unistus on täitunud.

Käopesa on kodu 54 lapsele ja noorele, kes elavad kuues peres. Kasvumaja taimede eest hoolitsemine jäi Noortepesale, sest seal elavad kõige suuremad lapsed.

Üks väga suur kasvumajahuviline on 22-aastane Kert Sago, kes on võtnud oma mureks hommikuti luukide avamise ja õhtuti taimede kastmise. Isegi vihmavett on lubanud ta ämbritega koguma hakata. Mis rohimisse puutub, siis selle kohta arvas Kert, et vast umbrohi ei kasvagi, kuna nad katsid kasvuhoone põhja kõigepealt materjaliga, millest umbrohi ei tohiks läbi tulla.

Kert Sago oli ka see poiss, kes aitas kasvumaja detailidest kokku panna. See võttis aega terve nädala ja abiks olid ühendusest Ragulka Toomas Treier koos sõprade Otto Tähe ja Rauna Randmaga.

Käopesa laste eriti suur tänu kuulub aga 11 eraannetajale, sest ilma nende panuseta perekodu niisugust kasvuhoonet endale lubada poleks saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles