Vutitreener usub Argentiina võitu

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Heliose treener Urmo Viickberg
FC Heliose treener Urmo Viickberg Foto: TPM

Jalgpalliklubi Helios treener Urmo Viickberg arvab, et Argentiina jõuab Lõuna-Aafrikas peetava jalgpalli-MMi finaali ning isiklik meisterlikkus toob neile võidu.


Milline on teie esimene mälestus jalgpalli maailmameistrivõistlustest?

Ilmselt 1994. aasta MMist USAs ja kurikuulsast Itaalia-Brasiilia finaalist, kus Roberto Baggio, vaesekene, otsustaval hetkel penaltiga eksis.

Kui vana siis olite?

Üheksane.

Mängisite juba siis jalgpalli?

Ei, alustasin mõnevõrra hiljem. Kindlasti tuli 1994. aasta MMilt tõuge. Igal poisil tekib ju selliseid kangelasi vaadates mõte, miks mitte ise kunagi samasugune olla.

Mis mulje teile praegune MM on jätnud?

Ootasin mõnevõrra aktiivsemat ja loomingulisemat mängu. Mängitakse liiga ettevaatlikult, sealhulgas brasiillased oma sambajalgpalli. Viimases mängus Tšiili vastu olid nad küll selgelt üle, aga sellist sära nagu varem Brasiilial enam pole.

Kes siis meistritiitli võidab?

Miskipärast arvan, et selleks võib saada Argentiina. Usutavasti lülitab Argentiina poolfinaalis Hispaania konkurentsist välja.

Kes teie lemmikmeeskond on?

Konkreetset lemmikut nagu polegi. Olen pigem selline professionaalne fanaatik, kes ootab igalt matšilt ilusat mängu sõltumata sellest, mis meeskonnad mängivad. Sümpaatia kaldub selle poole, kes suudab rohkem silmailu pakkuda.

Kes on heas mõttes üllatanud?

Vahest Ghana. Nende mäng USAga oli fantastiline. Ghanale ei osanud nii suurt edu küll ennustada.

Aga pettumus?

Kõik räägivad, et suure pettumuse on valmistanud Prantsusmaa ja Itaalia. Minu meelest oli nende saatus aimatav, sest Prantsusmaa sai ju finaalturniirile põhjendamatult.

Itaaliast jälle ei saagi oodata, et nad nii eaka koosseisuga kõrgeimale kohale mängiks.

Te pole maininud Saksamaad.

Saksamaa on mänginud kena mängu, aga ma arvan, et kui veerandfinaalis minnakse vastamisi Argentiinaga, jääb Argentiina tänu individuaalsele meisterlikkusele peale.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles