Galerii: kõrgem sõjakool pühitses uue ülema ametisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrgema sõjakooli ülem kolonelleitnant Mati Tikerpuu andis täna kaitseväe ühendatud õppeasutuste sisehoovis korraldatud pidulikul tseremoonial sõjakooli lipu ning koos sellega ka sümboolselt oma ameti üle major Tarmo Luhaäärele.

Sündmuseks olid üles rivistatud mereväe, maaväe ja õhuväe kadetid ja nende õppejõud. Lippu ei andnud Tikerpuu Luhaäärele mitte otse, vaid see käis vahepeal ka läbi kaitseväe ühendatud õppeasutuste juhi kolonel Martin Heremi käte. Herem lausus lippu sõjakooli uuele ülemale üle andes, et eelmine juht teenis sellel kohal hästi kogu ametis ette nähtud aja. «Kaitseväes ei kohta seda just tihti, et kui üks hea mees lahkub, astub teine sama hea mees tema asemele,» kiitis ta Luhaäärt.

Ühtlasi on Luhaäär ka esimene kõrgema sõjakooli juht, kes on ka ise läbinud sama kooli alg- ja keskastme õppekava.

Värske ülem lubas pöörata ühtviisi suurt tähelepanu kaitseväe tulevaste ja olemasolevate nooremohvitseride suunamisele ning õpetamisele kõigis väeliikides. «Minu sooviks on jätkata eelkäijate tehtud tööd ja arendada õppe- ning kasvatustöö läbiviimist nii, et lõpetajad oleksid haritud ja otsustusvõimelised.»

Lisaks lubas ta kaasata õppijaid sõjakooli juhtimisse ja otsustamisse. Samuti tihendada koostööd nooremate ja vanemate sõjaväelaste vahel, et kõik generatsioonid mõistaksid sõjaväelist kultuuri ja taktikat ühte moodi.

Major Tarmo Luhaäär alustas kaitseväeteenistust 1997. aastal riigikaitseakadeemias kadetina, mis päädis 2000. aastal kõrgema sõjakooli teise põhikursuse lõpetamisega. Aastatel 2000 - 2007 teenis ta Pärnu üksik-jalaväepataljonis ja Lääne kaitseringkonna staabis tagalaülemana. Luhaäär on osalenud ajavahemikus 2008 - 2010 kahel rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil Afganistanis. Aastatel 2010 - 2012 teenis major Luhaäär tagalapataljoni ülemana ning 2012 - 2014 õppis ta kõrgema sõjakooli keskastme kursusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles