Rahvusvaheline suveülikool alustab kursusega EL-ist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli rahvusvaheline suveülikool algab 19. juulil täiendusõppekursusega «Euroopa Liit läänest itta». Programm tutvustab Euroopa Liidu ajalugu, tegevuspõhimõtteid, laienemist ning tulevikuperspektiive.


Programmi väljatöötamisel ja korraldamisel teevad koostööd Tartu Ülikool ja Utrechti Ülikool. Nii veedavad üliõpilased kaks nädalat õppides Hollandis Utrechti Ülikoolis ning seejärel kaks nädalat Tartus ja Pärnus, teatas ülikooli pressiesindaja.

Hollandis tutvuvad üliõpilased EL-i ajaloo, institutsionaalsete struktuuride, olemasolevate poliitiliste eesmärkide kui tuleviku väljakutsetega. Eestis keskenduvad õppurid Balti riikide ja Venemaa arengutele. Täpsemalt on juttu regiooni geopoliitilisest situatsioonist, mis aitab taustinfona selgitada Kirde-Euroopast pärit osalejatele meie piirkonna tänast välispoliitikat ning asetleidvaid sündmuseid.

Suveülikoolis pakutakse välisüliõpilastele mitme partnerülikooli koostööna valminud täiendusõppekursusi. Sotsiaal- ja majandusvaldkonna kursusi korraldatakse alates 2006. aastast. Peamisteks osalejateks 2010. aasta seitsmel sotsiaalteaduste programmil on välisüliõpilased USA ja Kanada ülikoolidest. Lisaks eelpool nimetatud riikidele osalevad tudengid Gruusiast, Islandilt ja Austriast.

28. juunil algas Tartu Ülikooli, Peterburi Riikliku Ülikooli ja Kyiv-Mohyla Akadeemiaga koostöös valminud täiendusõppekursus, mille eesmärgiks on anda võrdlev ülevaade kolme riigi arengust ning nende välispoliitika kujunemisest viimase kahekümne aasta kestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles