Fotod: Tartu kesklinnas põrkasid kokku viis autot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahelavarii Tartu kesklinnas.
Ahelavarii Tartu kesklinnas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu kesklinnas, Ülikooli ja Gildi tänava nurgal ülikooli peahoone kõrval, tekkis ahelkokkupõrge, milles põrkasid kokku viis autot. Pealtnägijate kinnitusel sai avarii alguse elektritaksost, mis sõitis otsa pargitud autodele. 

Õnnetusest sai politsei teate kella 12.54 ajal. Esialgsetel andmetel kaotas mööda Ülikooli tänavat Jaani kiriku suunas liikunud elektritakso juht sõiduki üle kontrolli. Esialgsetel andmetel suurenes elektriauto kiirus õnnetusele eelnenud hetkel märkimisväärselt ning seetõttu oli ka kokkupõrge parkivate sõidukitega tugev.

Kokkupõrkes sai kahjustada lisaks elektritaksole veel neli sõidukit. Oma teekonna lõpetas elektriauto ülikoolihoone kivimüüri vastas. Nelja masina kahjustused olid tõsisemad ning need tõmmati treilerite peale. Viies auto sai kergema tõuke kärukonksuga.

Menetluse raames selgitatakse, miks õnnetus juhtus, kuid praegu olemasolevale napile infole tuginedes võib esiti kahtlustada elektriautot juhtinud mehe äkilist tervisliku seisundi halvenemist. Taksojuhi viis kiirabi haiglasse.

Kuna parasjagu käis Tartu Ülikooli peahoones loodus- ja tehnoloogiateaduskonna lõpuaktus, pidid paljud lõpetamisele saabujad otsima sõitmis- ja parkimisvõimalusi mujalt. Ülikooli tänav oli autoliiklusele täielikult suletud ka kella 14 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles