Puuvilja- ja marjakasvatajad tahavad luua ühistut

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurmustikad.
Kultuurmustikad. Foto: Ain Protsin

«Meie puuvilja- ja marjakasvatajail on viimane aeg koonduda ühisesse organisatsiooni, et praegusest madalseisust välja tulla,» lausus Rõngu Aia juhatuse esimees Toomas Rüütmann. Selleks ongi taimekasvatajad kutsutud täna Tartusse seminarile, et arutada läbi edasised koostöövõimalused.


Kell 10 algab Eesti Maaülikooli aulas foorum «Tootjaorganisatsioon puuvilja- ja marjakasvatuses – ainuvõimalus tulevikus edasiliikumiseks». Selle ettekannetes tutvustatakse Euroopa maade kogemusi tootjate ühistegevuse arendamisel ning kutsutakse ka meie puuvilja- ja marjakasvatajaid liituma vastse tootjarühmaga «Polli Fruit TÜ», teatas maaülikooli pressiteade.

Sõna saavad maaülikooli, põllumajandusministeeriumi, aiandusliidu, põllumajandus-kaubanduskoja, PRIA ja Taani puuviljandussektori tootjate ühistu esindajad. Päeva lõpetab paneeldiskussioon «Eesti puuviljanduse arengustsenaariumitest tulevikku vaadates».

Rõngu aia juht Rüütmann avaldas arvamust, et ühistu annab eeskätt väiketootjaile turul suurema sõnaõiguse ja toodete müügiks paremad võimalused.

«Tunnustatud tootjaorganisatsioon on vajalik ka välisturule minekuks. Praegu pole tunnustatud puuviljatootjate ühistut vaid neljas Euroopa riigis – Luksemburis, Lätis, Leedus ja Eestis.»

Foorumi korraldajaiks on Eesti Maaülikool ja AS Rõngu Aed. Foorumi päevakavaga saab tutvuda siin. www.pollifruit.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles