SUVEPILT: Raekoja platsilt algas motomatk Kesk-Aasiasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Ehrenpreis

Tartu Raekoja platsilt läksid eile Kesk-Aasiasse teele neli motomatkajat, kelle jälgedes asuvad kümme päeva hiljem kahe autoga samale teekonnale veel kaheksa seiklushuvilist.


Küsimusele, kas vaim on valmis, vastas motomatka eestvedaja, tartlane Tiit Rand (paremal) entusiastlikult, et loomulikult, ning lisas, et Kesk-Aasias on väga sõbralikud ja abivalmid inimesed.

Varem motomatkal Kesk-Aasias käinud Rand märkis, et hiljem teele asujad on tema hinnangul esimesed eestlased, kes sellise retke autodega ette võtavad.

Ranna sõnul sai Kesk-Aasia matk valitud just seepärast, et ta on varem ise piirkonnaga tutvunud, olles viibinud Kesk-Aasias nii sõjaväes kui ka mullu üksinda motomatkal.

«Mul ei saanud sellest küllalt, see on fantastilise loodusega koht. Sellist avarust, sellisel määral puutumatut loodust, mägesid ja kõrbi on raske kusagilt lähemalt leida,» märkis Rand.

Matkale on kavandatud Tiit Ranna sõnul 6-7 nädalat.

Motogrupis on viis inimest: kolm Soomest, üks Eestist ning üks Iirimaalt, viimane liitub seltskonnaga Volgogradis. Automatkale suundub kaheksa inimest Eestist, sealhulgas automatka juht Rait Paimets (vasakul) ja Kai Kampus.

Teekond viib läbi Lõuna-Venemaa Kaspia mere äärde, sealt Kasahstani Araali mere äärde, Mägi-Altaisse ning seejärel Mongooliasse. Reisi lõppsiht on Baikali järv, tagasi tullakse läbi Siberi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles