Abilinnapea pole koolidirektoriga rahul

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme gümnaasiumi direktor Vallo Reima.
Tamme gümnaasiumi direktor Vallo Reima. Foto: Kristjan Teedema

Poolteist aastat tagasi kutsutud kandidaadina direktorikonkursi võitnud Vallo Reimaast tõenäoliselt ei saa riigigümnaasiumiks reformitava Tamme gümnaasiumi direktorit.

Endine regionaalminister ja Iisaku muuseumi direktor Vallo Reimaa (pildil) sai Tamme gümnaasiumi direktoriks mullu 4. jaanuaril, ise nägi ta oma rolli Tamme gümnaasiumist puhta gümnaasiumi kujundamisel. Enda eelistuseks nimetas ta põhikooliks ja gümnaasiumiks lahutatava õppeasutuse gümnaasiumiosa juhtima jäämist.

Nüüd on aga välja kuulutatud hoopis uus direktorikonkurss.

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave ütles, et selline oli haridusministeeriumi soov, et uue riigigümnaasiumi direktor otsitakse konkursi korras, Reimaaga aga olevat kokkulepe põhikooliosa direktorina jätkamises.

Raave eitas, et sellise asjade arengu põhjus on tüli linnavalitsuse ja direktori vahel. «Mingit tüli ei ole,» väitis Raave, aga möönis siiski, et Reimaaga on mõnikord keeruline suhelda.

«Kuna tuleb uus kool, siis tuleb teha direktori leidmiseks uus konkurss, ja kuna tekib ka uus põhikool, siis näeme, et kõige õigem oleks teha mõlemale koolile uus konkurss,» ütles Tartu abilinnapea Tiia Tep-pan. «Gümnaasiumi puhul on tegu tulevase riigikooliga ja haridusministeeriumi tingimus oli, et kõikidele koolidele juhtide leidmiseks kuulutatakse konkursid ja eelnevaid kokkuleppeid riigiga ei ole tehtud, et kellelegi on antud lubadus direktoriks saada.»

Teppan sõnas, et keegi ei ole öelnud, et Reimaa ei või uueneva Tamme gümnaasiumi juhiks kandideerida.

Kas aga on alust väidetel, et Tartu linnavalitsus ei ole Vallo Reimaa senise tööga rahul?

«Rahul või mitte, aga see on väga suur ja oluline kool ja me tahame sinna parimat direktorit,» ütles Teppan. «Arengukavade tegemise ja esitamise tähtajad ... võibolla ei ole nii head koostööd ja vastastikust mõistmist olnud. Mina isiklikult ei ole temaga niimoodi suhelnud, aga olen soovinud kooli arengukava, kuid ei ole seda saanud. Võibolla on tal teoreetiline visioon, aga praktiliselt ei ole see, mida ta selles uues koolis tahab näha, sõnumina kuhugi jõudnud. Ta on töötanud natuke liiga palju sissepoole, tema enda töö on ta peas kinni, see ei ole välja paistnud.»

«Iseenesest on kõikide riigigümnaasiumide puhul avalik konkurss tehtud, nii ka seekord,» kommenteeris haridusministeeriumi pressiesindaja Tarmu Kurm. «Ei ole põhjust erandit teha.»

Reimaa ei olnud eile kommentaarideks kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles