Aivo Pärna saadikuvolituste lõpetamine jäi jõusse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivo Pärn Harju maakohtus.
Aivo Pärn Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium jättis rahuldamata kriminaalkuriteos süüdimõistetud ärimehe Aivo Pärna kaebuse vabariigi valimiskomisjoni otsusele, millega jäeti jõusse tema saadikuvolituste lõpetamine Otepää vallavolikogus.

Pärn (42) leidis, et tema saadikuvolituste lõpetamisel on tema suhtes sisuliselt rakendatud lisakaristust ning tegemist on ka ebavõrdse kohtlemisega, vahendas ERR Uudised.

Pärn märkis, et valimiste toimumise ajaks jõustunud kohtuotsusega süüdi mõistetud inimene, kes ei kanna vanglakaristust, saab nii kandideerida kui ka osaleda volikogu töös, kuid inimene, kes mõistetakse süüdi pärast volikogu liikmeks valimist, kaotab oma volitused volikogu liikmena.

Riigikohus märkis oma tänases otsuses, et Pärna kaebuses toodud näidete puhul ei ole tegemist võrreldavate isikute gruppidega.

Kolleegium leidis ka, et volikogu liikme volituste lõppemisega ei ole Pärna suhtes rakendatud lisakaristust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles