Eakamaid õppureid ootab väärikate ülikool

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool kutsub lisaks noortele koolipinki ka soliidsemas eas õppimishuvilisi.
Tartu Ülikool kutsub lisaks noortele koolipinki ka soliidsemas eas õppimishuvilisi. Foto: Sille Annk

Septembrist alustab Tartus tööd Tartu Ülikooli väärikate ülikool, kuhu on oodatud õpihuvilised vanuses 50 ja enam. Loengutel ja seminaridel käsitletakse nii praktilisi kui silmaringi laiendavaid teemasid.


Sügissemestril on kavas edasi anda teadmisi, mis puudutavad inimese toimetulekut muutustega, elu pöördemomente, euro tulekut, infotehnoloogia võimalusi ja ohtusid jmt, kinnitas Tartu Ülikooli pressiesindaja Mehis Tuisk. Lisaks sellele toimuvad regulaarselt saksa keele ja kultuuri loengud ning seminarid.

Lektoriteks on tuntud õppejõud nagu Jaan Einasto, Ene Ergma, Peeter Tulviste, Mart Ustav, Mart Sõrg, Ülo Valk jt.

«Väärikate ülikooli on oodatud kõik avatud mõttemaailmaga osalejad vanuses 50+, keda huvitavad teemad, mida käsitletakse sügavamalt ja põhjalikumalt, kui seda on võimalik teha massiteabevahendite vahendusel. Osalemise tingimuseks ei ole kõrgharidus,» lausus väärikate ülikooli projektijuht Karmel Tall.

Tartu Ülikooli väärikate ülikool on kutsutud ellu lähtudes elukestva õppe põhimõtetest, et reageerida paindlikult ühiskonna muutustele ja vajadustele ning pakkuda võimalikult erinevatele sihtrühmadele täiendusõpet. Projektiga alustas juba 2010. aasta alguses edukalt Pärnu kolledž, kus 13 loengul osales 380 seeniorit.

Rohkem infot leiavad huvilised väärikate ülikooli veebilehelt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles