Suur vutipidu süütas kõrtsides ekraanid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feel Good Music Café programmijuht Hanno Pasovs on suur vutihuviline ja soovib ka klientidele jalgpallielamusi pakkuda.
Feel Good Music Café programmijuht Hanno Pasovs on suur vutihuviline ja soovib ka klientidele jalgpallielamusi pakkuda. Foto: Margus Ansu

Seoses Brasiilias alanud jalgpalli maailmameistrivõistlustega uuris Tartu Postimees, millistes linna kõrtsides saab vaadata MMi. Selgus, et ekraanid on üleval mitmel, aga eraldi programm vähestel.

Ülikooli tänava baar Illegaard on üks peamisi jalgpallisõprade kogunemise kohti. Baari teenindusjuhi Margit Harutši sõnul näidatakse peaaegu kõiki mänge, kuid arvestama peaks asjaoluga, et avatud ollakse kolmeni öösel ja seega on kella ühene mäng viimane, mida saab näidata.

Baaris näidatakse mänge kolmelt ekraanilt ning korraga saab jälgida kahte mängu, suurel ekraanil edastatakse ka olulisemad mängud. «Kuna mängude vahed on suured, siis õnneks ei teki probleemi, mida näidata,» rääkis ta ja lisas, et suurema osa Illegaardi jalgpallihuvilistest moodustavad püsikliendid.

Vutt välisekraanil

Feel Good Music Café on tegutsenud ligi aasta, kuid jalgpallile on hakatud keskenduma alles lähiajal. Euroopa jalgpalli meistrite liiga finaali ajal näitas kohvik aga prooviks vutti väljas suurelt ekraanilt, see osutus väga menukaks.

Kohviku programmijuht Hanno Pasovs on suur jalgpallisõber ja hoiab tänavu pöialt Hollandile.

«Kavatseme näidata maailmameistrivõistlusi ETV otseülekandest ja kokku kolmelt ekraanilt ning ilusa ilmaga saab võistlusi jälgida ka õues,» rääkis ta. Pasovs lisas, et meistrite liiga finaali ajal oli huvi suur ja seega kavatsetakse ka pärast MMi jalgpall laiemalt programmi võtta.

Püssirohukeldris hakatakse näitama mänge alles juuni lõpupoole ja keskendutakse pigem finaalidele. Suvehoovis näeb vutti ka suurelt ekraanilt, kuid eraldi programmi pole.

Pubis Krooks saab vutti jälgida neljalt ekraanilt ning kavas on näidata kõiki mänge, mida ETV edastab. «Eelmise MMi ajal näitasime projektoriga väljas mänge, aga see aasta kahjuks seda võimalust pole,» rääkis pubi töötaja Keijo Sepp.

Pubis Pahad Poisid on võimalik Eesti televisioonist jälgida võistlusi kokku seitsmelt ekraanilt. Ristiisa Pubis näidatakse aga vutti kahes televiisoris ning hommikupoolikul saab vaadata ka kordusmänge. Big Benis saab samuti jälgida Eesti televisioonist tulevaid mänge.

Klientidele tullakse vastu

Kohviku Päris Pariis omanik Matthieu Chillaud ütles, et kohvikus on olemas ekraan, kuid sealt vaadatakse põhiliselt filme. «Mulle ei meeldi tegelikult jalgpall, aga kui kliendid soovivad jalgpalli vaadata, siis leiame neile selle võimaluse,» lisas ta.

Pubi Zavood ja lokaali Pi­rogov omanik Mario Pizzo­lanti sõnul pole ta veel seisukohta võtnud, kui palju jalgpalli näidatakse, kuid andis lootust, et suure tõenäosusega vutt huvilisteni jõuab.

Raekoja platsil on võimalus MMst osa saada kohvikutes Lõvisüdame ja Kapriis ning pubis Sõprade Juures. Viimase televiisoritelt saab jälgida küll ETV programmi, kuid jalgpalli näitamisele eraldi ei keskenduta ning pigem näidatakse vutti ilma helita ja taustana.

Nii Hansa Tallis kui ka pubis 6teist Kannu on ekraanid, mis näitavad Eesti kanaleid, kuid eraldi jalgpalliprogrammi ette nähtud pole.

Tänavu on avalikus kohas jalgpalli MMi näitamiseks vaja rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) litsentsi, kuid mittekommertslikel eesmärkidel näitamiseks pole vaja litsentsi eest tasuda, vaid lihtsalt luba. Eesti rahvusringhäälingu andemetel on tänavu loa taotlenud kuus Tartu pubi või kohvikut.


MM ekraanidel

• Illegaardis, Feel Good Music Cafés, Krooksus, Pahades Poistes, Ristiisa pubis, Big Benis, Sõprade Juures, Lõvisüdames, Kapriisis, Püssi­rohukeldris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles