Elva järvedejooksule on oodata jooksjaid ka Keeniast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jooksumaratoni naise arvestuse võitja Irene Chepkirui Keeniast plaanib osaleda ka Elva järvedejooksul.
Tartu jooksumaratoni naise arvestuse võitja Irene Chepkirui Keeniast plaanib osaleda ka Elva järvedejooksul. Foto: Margus Ansu

Sel pühapäeval peetava Elva järvedejooksu starti on oodata ka Keenia naisjooksjaid. Meestele tulevad üldvõidu pärast tõsist konkurentsi pakkuma Tartu jooksumaratoni naiste võitja Irene Chepkirui ja Usila Koech.


Järvedejooksu korraldaja Priit Simson märkis, et Keenia jooksjate osalemine sõltub sellest, kui edukalt neil õnnestub Soomest võistlustelt Elvasse jõuda. «Senine suhtlus sisendab optimismi,» kinnitas Simson.

Elva järvedejooks avatakse 4. juuli keskpäeval lastedistantsidega. Põhidistantsi start antakse kell 12.50.

Jooksjad läbivad kaks ringi ümber paisjärve ja Vaikse järve. Korraldajad ootavad järvedejooksule ka tavalisi spordiharrastajaid, kellele peaks männimetsa all kulgev lauge ja looduslikult kaunis 4,7 kilomeetrit pikk rada igati jõukohane olema.

Elva jooksusarja korraldajate eesmärk on hoida spordisõpru vormis kogu hooaja vältel. Selleks toimub üks võistlus iga kuu kuni oktoobri lõpuni välja. Elva jooksusari jätkub 8. augustil viiekilomeetrise Vapramäe jooksuga, 5. septembril järgneb 2,6-kilomeetrine Elva rannajooks ja hooaja lõpetab 31. oktoobril viie kilomeetrise põhidistantsiga Elva tänavajooks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles