Sõnade ja värvipritsmete asemele kerkib härrasmees

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Suur lage igav sein SEB majal, mis asub Vanemuise ja Ülikooli tänava nurgal, lausa kutsus midagi tegema. Seepärast sugenesidki sinna mõnel kurjal hetkel värvipommijäljed ja lilleline sukerdis ning kiiruga kirjutatud sõnad TÕNN (varem ÕNN), TÖÖ, TROOJA ning KATRE.

Nüüd on need kadunud. Asemele on kerkinud Kalevipoja mõõtu soliidne härra. Et mees on umbes 30 meetrit pikk, ei mahu ta tervikuna majale, mis on umbes 20 meetrit kõrge. Mahub pool meest.

Tellingutel on paar päeva tegutsenud, pintsel käes ja käed värvised, maalingu autor Kristjan Bachman ehk kunstnikunimega Bach Babach (pildil tumedas särgis). Grafitite tegemist alustas ta juba 1990. aastate keskpaigas.

Härrasmehe käe alla tuleb Bach Babachi sõnul ilus heleroheline tärkav taim. Kui ilm lubab, saavad möödujad juba täna näha, mis taim see selline on. Kogu töö on plaanis lõpetada esmaspäeval-teisipäeval.

Hoone valdaja tellimusena valmib seinamaaling nõnda, nagu see oleks tehtud tänavakunstist tuntud šabloontehnikas. Bach Babachil on abiks aastal 2012 Tartu kõrgema kunstikooli lõpetanud ja tänavu Eesti kunstiakadeemias magistritöö kaitsnud Karoliine Korol (heledas särgis).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles