Tartu linn paneb nimesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Supilinna Kauna ja Piiri tänava vahele rajatavale tänavale võiks nimeks saada Kapsa tänav, leidis linnavalitsus volikogule saadetud eelnõus. Uus tänav oleks paralleelne Herne tänavaga ja selle järgi nimetataks mitu praegu Kauna järgi pandud aadressi.

Veel saatis linnavalitsus volikogule Rebase 18 kinnistul asuvale sadamale nime määramise eelnõu. Seni on räägitud sellest kui Sõpruse silla paadisadamast, kuid uus ettepank on Karlova paadisadam. Jätkub ka Kvissentali uue elurajooni kuuele tänavale nime otsimine. Praeguseks esitatud ettepanekud jagunevad lähenemiselt kolme rühma.

Esiteks selles piirkonnas olnud ajaloolistest kohanimedest ja taludest lähtuvalt Riistapuu, Meruski, Ignatsi, Klaose. On arvamus, et kui on Riistapuu, sobivad juurde ka laevandusega seotud Poomi, Tüüri, Masti, eriti aga veesõidukitega seotud riistad: Aeru, Hauskari. Need esitas ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho

Teine pakkumine on Kvissentali elamurajooni tänavate eeskujul laevandusega seotud nimed Admirali, Madruse, Lodja, Kaljase, Jaala ja Haabja tänav. Need pakkus arendaja.

Linnavalitsus esitas nimed Poomi, Madruse, Masti, Ahtri, Vööri ja Parve tänav.

Kolmas pakkumine seondub isikunimedega ja lähtub Tartuga seotud spordilegendide nimedest Karl Kivastiku, Ilmar Kullami, Edgar Naaritsa, Fred Kudu, Martin Kutmani, Valter Külveti ja Gustav Sule. Need pakkus elurajooni arendaja.

Kvissentali tänavanimede kohta ootab linnavolikogu ettepanekuid 15. juunini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles