Kuldmedalistid pääsevad ühikasse eelisjärjekorras

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varem oli Tartu ülikooli suurim ühiselamu Raatuse tänaval mõeldud kõigile välistudengitele, siis nüüd enam sellest reeglist rangelt kinni ei peeta ja külalisõppureid majutatakse üle linna.
Kui varem oli Tartu ülikooli suurim ühiselamu Raatuse tänaval mõeldud kõigile välistudengitele, siis nüüd enam sellest reeglist rangelt kinni ei peeta ja külalisõppureid majutatakse üle linna. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikool pakub eritingimustel ülikooli vastuvõetutele tänavu esimest korda võimalust taotleda ühiselamukoht väljaspool üldist järjekorda.

MTÜ Tartu Üliõpilasküla majutusjuhi Janika Hango sõnul alustatakse ühiselamukohtade taotluste üldist vastuvõttu tänavu 23. juulil. Üheksa päeva enne seda saavad aga kohta taotleda kõik need, kes on Tartu ülikooli vastu võetud eritingimustel.

Hango sõnul on enamasti nii, et esmakursuslased ootavad ära südaöö saabumise ja nii kui väljakäidud kuupäev ette lööb, saadetakse oma taotlused interneti teel ära. «Kuna me jagame kohti taotluse esitamise järjekorras, tuleb suurem osa taotlusi esimese kümne minuti jooksul öösel. Eritingimustel vastuvõetud tudengid saavad esitada oma taotluse aga juba 14. juulist,» kirjeldas Hango.

Tartu ülikooli sisseastumisinfo järgi tähendab eritingimustel sisseastumine seda, et noor ei pea sooritama riigieksameid või sisseastumiseksameid.

Sisseastuja võetakse ülikooli maksimaalse punktisummaga vastu, kui ta on saavutanud häid tulemusi riiklikel või rahvusvahelistel olümpiaadidel või on sooritanud akadeemilise testi vähemalt 80 punktile.

Kui sisseastuja on lõpetanud gümnaasiumi medaliga või tema keskmine hinne on lennu parim, siis lisatakse tema lõplikule punktisummale lisapunkte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles