Võidu sild läheb reedest kinni nii autodele kui jalakäijatele

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillaremont toob suure liiklusmuudatuse.
Sillaremont toob suure liiklusmuudatuse. Illustratsioon: TPM

Võidu silla kapitaalremondi alguse tõttu ei pääse Tartus reede hommikust augusti lõpuni üle silla ei autoga, jalgsi ega jalgrattaga. Bussiliikluses sillaremont katkestusi ei too.

Autoliiklus on alates reedest ümber suunatud Sõpruse, Vabaduse ja Kroonuaia sillale, sellest teavitavaid infotahvleid ja liiklusmärke on linn juba asunud üles panema. Jalakäijad saavad üle jõe Kaarsilla või Turusilla kaudu.

Võidu silla alused jõeäärsed kõnniteed jäävad jalakäijatele avatuks, Tartu linna teede- ja liikluskorraldusteenistuse juhataja Urmas Mets ütles, et seal võib tulla üksnes lühiajalisi sulgemisi.

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski ütles, et linn küll kaalus võimalust Võidu silla remondi ajal lubada jalakäijaid sealt üle käia, ent kuna kapitaalremondi käigus võetakse üles ka mõlema poole kõnniteed ja tööde iseloomu arvestades see siiski võimalik pole.

Niisiis on silda lubatud ületada üksnes linnaliinibussidel ja alarmsõidukitel.

Jalakäijate silda ei tule

Ei tule ka ajutist jalakäijate silda, kuigi Tartu ajalugu tunneb pontoonsildu. «On navigatsiooniperiood ja jõel aktiivne laevaliiklus,» ütles Semilarski. «Õnneks Kaarsild ja Turusild ei ole väga kaugel. On õige, et kui midagi peab kaasas kandma, siis on ringi minna raske.»

Riia-Turu ristmikul muudetakse fooritsükleid ning Riia tänavalt on lubatud vasakpööre Vabaduse puiesteele ka teiselt sõidurealt.

Riia-Turu ristmikult jääb võimalikuks sõit Tasku keskuse parkimismajja.

Sõpruse silla liikluskoormuse kasvu arvestades paigaldatakse Turu tänavale linnast väljuvale suunale Espaki kaupluse lähedusse ajutised foorid, et võimaldada tööpäeviti linna sisenevatel sõidukitel paremini sooritada Turu tänavalt vasakpööret Sõpruse sillale.

Harjumusi tuleb muuta

Tartu liikluskorralduse peaspetsialist Toomas Henno märkis, et eelseisev piirang on Tartu viimaste aegade suurim liikluskorralduslik muudatus ning selle mõju leevendamisele saavad ka linnakodanikud oma igapäevaste liiklusharjumuste ajutise muutmisega kaasa aidata.

Näiteks liigeldes suvel veel rohkem jalgrattaga ja jalgsi, tulles hommikul tööle 15 minutit varem või kasutades aktiivsemalt linnaliinibusse.

Semilarski ütles, et ehitajaga on kokkulepe, et 1. septembriks peab sillal olema avatud kahesuunaline liiklus, selleks ajaks peab olema võimalik ka jalakäijate ülepääs.

Silla teetööd lõpetatakse oktoobri lõpuks.

Algava töö käigus remonditakse Võidu silla raudbetoonkonstruktsioonid ning trepid, rajatakse hüdroisolatsioon, paigaldatakse uued deformatsioonivuugid, puhastatakse ja korrastatakse piirded ning asfalditakse teekatted koos peale- ja mahasõitudega.

Võidu silla kapitaalremont läheb maksma ligikaudu 800 000 eurot, millest riigilt saadud toetus on 562 000.

Silla remondi peatöövõtja ja projekteerija on AS Teede REV-2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles