Kauburi kaubamaja liigub taas ühiselamuks saamise suunas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauburi kaubamaja.
Kauburi kaubamaja. Foto: Margus Ansu

Tartus Riia tänaval asuva Kauburi kaubamaja ühisealmuks ehitamine tuli tõsisemalt jutuks 2009. aastal, mil kaitseväe ühendatud õppeasutused kaalusid hoonet oma ühiselamuks, kuid hiljem loobus sellest. Nüüd on maja staatuse muutus aga taas päevakorras.

Linnavalitsus määras tänasel istungil projekteerimistingimused Riia 26 hoone laiendamiseks ja krundil asuva kaubamaja ümber ehitamiseks majutusasutuseks ehk teisisõnu ühiselamuks. Linnavalitsuse teatel võimaldab planeerimisseadus hoonet laiendada kuni 33 protsenti ilma, et selleks tuleks koostada uus detailplaneering.

Kuna hoone asub Riia tänava äritsoonis, tuleb aktiivse linnaruumi säilimiseks hoone Riia tänava poolsel küljel osaliselt säilitada esimese korruse ulatuses avalikkusele suunatud funktsioon.

Tartu arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Andrus Mäesepp märkis, et hoone laiendamine on erainitsiatiiv ning huvi seda teha pärinebki 2009. aastast. Firma Tartu Apartments soovib hoonet laiendada vastavalt seaduses lubatule ehk 33 protsenti, kuid seda mitte laiusesse, vaid kõrgusesse. Tulevikus peaks maja olema neljakorruseline.

Tartu Apartments OÜ juhatuse liige Sten Tikk rääkis, et plaan on rajada Tartusse esimese erakapitalile kuuluv ühiselamu tüüpi üürimaja, mis pakuks soodsaid, täislahendusega üürikortereid nii üliõpilastele kui linnas peatuvatele noortele. «Meie hinnangul on Tartus suurim puudus just väikestest ning kvaliteetsetest üüripindadest ning just selle tühimiku plaanime me täita.»

Tikk lisas, et töö selle projektiga on alles algusfaasis ning seetõttu ei ole võimalik täpsemaid plaane hetkel avaldada. «Projekteerimise alusdokumendiks olevad tingimused said tänasel linnavalitsuse istungil kinnitatud, nüüd on pall mõnda aega arhitektide käes.»

Ettevõte loodab hoone ümberehitustöödega alustada tänavu sügisel ning avada maja uutele elanikele 2015. aasta kevad-suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles