Estiko sai uue sertifikaadiga pileti Euroopa pakenditurule

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estiko-Plastaris toodetavad pakendid.
Estiko-Plastaris toodetavad pakendid. Foto: Estiko-Plastar

Viimastel aastatel peamiselt Skandinaavia toiduainetetööstustele pakendeid tootnud Estiko-Plastar sai esimese Baltikumi pakenditootjana BRC/IoP-sertifikaadi. Kõnealune sertifikaat avab ettevõttele tõenäoliselt nii mõnegi uue ukse.



BRC/IoP-sertifikaadi on välja töötanud Briti jaekaubanduse konsortsium (British Retail Consortium (BRC)) eesmärgiga arendada pakendite kvaliteeti ning ohutust. Standard on Inglismaal kasutusel kui raamistik kõrgekvaliteediliste ning ohutute pakendite tootmiseks.

Estiko-Plastari juhata Triin Anette Kaasiku sõnul on BRC/IoP rahvusvaheline standard eriti asjakohane neile pakenditootjatele, kelle kliendid müüvad oma kaupa Suurbritannia turule.

«Estiko-Plastar on viimastel aastatel keskendunud pakendite pakkumisele peamiselt Skandinaavia toidutööstustele. Seetõttu sai selgeks, et sealsel turul on nimetatud sertifikaadi omamine niiöelda elementaarseks nõudeks ehk pilet turule,» selgitas Kaasik.

Väga paljud Skandinaavia toidutööstused ekspordivad Suurbritanniasse ning seetõttu peavad ka kõik pakendite tarnijad vastama üldistele ettenähtud nõuetele. Estiko on esimene Baltikumi pakenditootja, kes sai selle sertifikaadi vääriliseks kõrgeimas, 1. kategoorias. Kõrgeimasse kategooriasse kuuluvad toiduga otseselt kokkupuutuvad pakkematerjalid.

Tartus tegutseva Estiko-Plastari viimaste aastate investeeringute põhirõhk on seatud tootearendusele. Uudsete toodetena pakutakse kolmekihilisi kilesid ning erinevaid laminaatkilesid, mis võimaldavad toota kõrgbarjääriomadustega pakkematerjali toiduainetetööstusele.

Estiko-Plastar on kilepakenditootjate turuliider Eestis ja üks juhtivatest kilepakenditootjatest Baltikumis. Ettevõte, mille käive oli mullu 248 miljonit krooni, ekspordib ligi 50 protsenti toodangust lähiriikidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles