Kaevu kukkunud koer pidas päästmist oodates vastu mitu tundi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera kaevust päästmine Tartus Aardla linnaosas.
Koera kaevust päästmine Tartus Aardla linnaosas. Foto: Lõuna päästekeskus

Reede päeval said päästjad väljakutse Tartusse Aardla linnaossa, kus eramaja hoovis oli kaevu kukkunud suur koer.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik märkis, et koer kukkus läbi pehkinud puidust kaevukaane. Vesi asus maapinnast umbes nelja meetri sügavusel. Veevõtukohal endal oli sügavust seitse-kaheksa meetrit.

Kohale sõitnud päästjad lükkasid ettevaatlkult kaevu redeli, millele loom sai toetuda kuni päästja Uudo Posti kaevu ronis ning talle päästenöör ümber sidus. Nööri abil tõmmati sabaliputaja ka välja.

Koer oli suur ja kaalus koos vettinud kasukaga hinnanguliselt kuni 50 kilo. Tema välja tirimine kitsastes oludes oli tõsiseks katsumuseks nii päästjatele kui teistele abistajatele, lisas Kiik.

Hiljem selgus, et koera kadumine avastati juba paar tundi varem. Loom pidas imekombel vastu, surudes end ilmselt jalgadega kitsaste raketega kaevus vastu seina.

Reede õhtul käis tänulik pererahvas päästjatele, iseäranis Uudo Postile, kes võttis riski ja kaevu loomale järgi läks, ka komandos elupäästmise eest tänu avaldamas. Ühtlasi lubasid nad paigaldada kaevule betoonist kaane.

Päästjad tuletavad meelde, et hoovinurgas seisval kaevul pehkib puidust kaas aastatega läbi ja kui seda õigel ajal välja ei vahetata või muul moel augule ligipääsu ei takistata, võib see lõppeda pere väiksematele liikmetele ja koduloomadele väga traagiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles