Maadlejate hooaeg lõppes Hackensmidti võistlusega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sadakond kreeka-rooma ja naismaadlejat üle Eesti kogunes läinud nädalalõpul maaülikooli spordihoonesse, et pidada maha maadleja ja maailmameistri Georg Hackenschmidti 45. mälestusvõistlused.

Tartu maadlusseltsi korraldatud pika võistluspäeva järel oli tartlastel põhjust poodiumile astuda mitmel korral, rääkis maadleja Gerlin Järvela. Kuni 71 kg kaaluvate meeste hulgas näitas Magnus Piirits (TÜ ASK) oma sihikindlust ning võttis teiste eest kõige säravama medali. Temale järgnes samuti tublilt maadelnud Uku Vigel (Tartu Kalev Englas).

Kuni 75 kg meeste kategoorias võttis ühe võidu teise järel Hardo Toots (Tartu Kalev Englas) ja saavutas kindla esikoha.

Meeste hulgas, kellel kaaluks kuni 80 kg, riputati hõbedane medal kaela Siim Vigelile (Tartu Kalev Englas). Alistamatuks jäi Kohtla-Järve Kalevit esindav Siim Abner.

Kuni 85 kg meeste kategoorias läksid hõbe- ning pronksmedalid Tartu Kalev Englase meestele. Need võitlesid omale välja vastavalt Kristjan Andresson ning Mario Kramin. Võitmatuks jäi Raido Liitmäe Raplamaalt maadlusklubist Juhan.

Kuni 98 kg kategoorias pani oma paremuse maksma Konstantin Krehhov spordiklubist Peipsiäärsed.

Tõeliste vägilaste kaalus kuni 130 kg ei leidnud omale võrdset vastast Kaarel Maaten (EMÜ SK) ning viis omale koju kõige säravama medali.

Võistlustules olid ka Tartu piirkonna naismaadlejad ja ilma medalita ei jäänud neist ükski. Nii pälvis Maria Kilk (EMÜ SK) kuni 48 kg naiste hulgast kolmanda koha lätlanna Viktorija Alberte ja valgalanna Laura Põderi järel. Anette Org, kes on samuti EMÜ SK maadleja võitles omale kuni 58 kg naiste hulgast välja hõbedase medali, alistudes vaid Tapa maadlejale Marta Pajulale.

Kindlale esikohale maadles ennast Kaisa Muutra (EMÜ SK) ja seda kuni 63 kg naiste kategoorias. Muutra on sellega kolmekordne Hackenschmidti mälestusvõistluste võitja. Vaid ühe korra rohkem on see õnnestunud Gerlin Järvelal (EMÜ SK), kellele riputati kuldne medal neljandat korda kaela kuni 69 kg naiste hulgas.

Anette Traks (TÜ ASK) seljatas kõik oma vastased kuni 75 kg naiste hulgas. Talle järgnes Inga Malmane (samuti TÜ ASK).

Heade tulemuste ning mõnusate emotsioonidega lähevad Tartu maadlejad suvistesse treeninglaagritesse, märkis Gerlin Järvela. Ta lubas, et suvel tehakse tublisti trenni ning sügisel algaval võistlushooajal tahavad tartlased oma vastaste seljad jälle prügiseks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles