Suvepilt: tartlased nautisid linna päeval tasuta kohvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvi kätte saanud rõõmsas meeleolus Leida Reili (pildil) sõnul on idee linna päeva puhul tasuta hommikukohvi pakkuda väga tore.
Kohvi kätte saanud rõõmsas meeleolus Leida Reili (pildil) sõnul on idee linna päeva puhul tasuta hommikukohvi pakkuda väga tore. Foto: Sille Annuk

Tartu linna päeva tähistamine eile algas tartlastel raeplatsi kohvikutes linnapea Urmas Kruuse seltsis tasuta hommikukohvi juues.


Kohvi kätte saanud rõõmsas meeleolus Leida Reili (pildil) sõnul on idee linna päeva puhul tasuta hommikukohvi pakkuda väga tore ning ta lisas, et ka Tartu linnapea on väga meeldiv inimene.

«Ma ei jäta ühtegi sellist üritust käimata, ma lausa ootan,» märkis Leida Reili, kelle jaoks on linna päev pidupäev.

Tartu päeval loeti ka Tartu-teemalisi luuletusi, kõlasid mitmesugused muusikalised etteasted ning toimusid teatrietendused, ekskursioonid ja rongkäigud.

Linna päeval autasustati Tartu medaliga füüsikaprofessor Jaak Kikast (alumisel pildil keskel), näitlejat, lavastajat ja harrastusteatri juhti Raivo Adlast ja arheoloog Vilma Trummalit ning austati kuldpulmapaare.

Tartu linna päeva tähistatakse 29. juunil 2003. aastast. Sel päeval aastal 67 märtrisurma läinud apostlid Peetrus ja Paulus on keskaegse Tartu kaitsepühakud, kelle tunnusesemed võti ja mõõk on kujutatud Tartu vapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles