Kolmas õis võttis aega seitse aastat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edvin Aedma
Edvin Aedma Foto: Erakogu

Raamatus «Maagiline reaalsus» on üheksa peatükki. Ühes neist leidub ka selline lugu, milles noor autor Edvin Aedma jätab kirjutamisega hüvasti.

«Ma ise vaatan seda raamatut nagu üht kolmandikku oma elutööst, pärast seda ma mõnda aega enam proosatekste ei kirjuta,» ütles autor. «See on kogu mu senise kirjutamise üks olulistest õitest, isegi vili on juba näha vaikselt küpsemas.»

Kirjanik, koomiksikunstnik ja arvutimängude looja Edvin Aedma (31, pildil) on varem avaldanud eestikeelse novellikogu «Inimene ja draakon» (2007) ning ingliskeelse «The Lost Switch» (2010). Kolmas proosakogu «Maagiline reaalsus» võttis koos viimistlemisega aega valdamisküpsuse saavutamiseks seitse aastat.

Kolmanda raamatu lood on mõneti eelmistega sarnased, neis on grotesksust ja ilu, soojust ja kõledust, kaunist ja vigurlikku, kuid leidub ka üks suurem erinevus. «Ma olen julgenud intensiivsemalt kirjutada, sest ma olen nüüd kauem elanud ja saanud aru, kuidas elu toimib,» ütles ta.

Raamatust on valmis juba isegi sisukord. Kolme peatüki sisukorra on autor näitena välja pannud ühisrahastusplatvormile Hooandja.

Viimane päev «Maagilise reaalsuse» üllitamist toetada on 6. juuni, kuid juba mitu päeva varem oli eesmärk 1600 eurot saavutatud (eile pärastlõunaks  oli kogunenud 1943 eurot). Millest selline edu? Hooandjas üles pandud projektide kohta peab Aedma õigeks, et toetuse taotlejad tegelevad ise teavitamisega.

«Oodata, et inimesed jooksevad toetamisega tormi, on palju palutud. Väga paljud ei teagi, et on olemas selline asi nagu Hooandja,» ütles ta. «Ma ei ole käsi rüpes hoidnud. Need, kelle puhul ma arvasin, et see võiks neile meeldida, neile ma ka ütlesin.»

Raamat on ilmumisvalmis. On ka võimalikke kirjastusi, kust on tulnud teateid valmisoleku kohta «Maagiline reaalsus» üllitada, kuid autor ei ole veel kindel, kas kirjastajat kaasata või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles