Laste mahutamine nõudis reservfondi abi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Tartu linnavalitsus andis erakorralisteks kuludeks mõeldud reservfondist raha kahe kooli klassimööbli soetamiseks, sest lapsi tuli ootamatult palju.

Veeriku koolile eraldas linn 8000 eurot ühe klassiruumi sisustamiseks. Kool on seni töötanud kahe paralleeliga, kuid uuel õppeaastal avatakse seal neli esimest klassi.

Kõikide esimeste klasside ruumid on remonditud, kolmes klassiruumis on nüüdisaegne koolikeskkond: mööbel, puutetahvel, videoprojektor, dokumendikaamera. Üks klassiruum on aga sisustamata.

Annelinna gümnaasiumile oli vaja 7238 eurot ühe klassiruumi sisustamiseks, sest ennustuste järgi kasvab seal õpilaste arv esimeste ja kümnendate klasside arvelt umbes saja võrra, mistõttu tuleb koolimajas mitu ruumi uuesti klassiruumidena kasutusele võtta.

Lapsi rohkem

Tartu abilinnapea Tiia Tep­pan ütles, et esimesse klassi vastuvõtus jõuab selgus siis, kui kõik lapsevanemad on avalduse esitanud ja kooli vastuvõtu kinnitanud. Nüüdseks on selgunud, et need koolid võtvad sellel aastal esimesse klassi rohkem lapsi kui eelmisel aastal, aga klassiruumide sisustust ei olnud.

«Nüüd peaks olema  kõik selge ja lapsed mahuvad ära. Kõik sõltub koolidirektorite ettenägemisvõimest ja töö korraldamisest koolis, et saab olemasoleva mööbli ümber paigutada. Kui tuleb klassikomplekte juurde, siis oli mööbli juurdeküsimine õigustatud,» rääkis Teppan.

Teppan ütles, et sisustuse ostmine oleks võinud olla äsja vastuvõetud lisaeelarve küsimus, kuid koolidirektorid jäid taotluste esitamisega natuke hiljaks.

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave ütles aga, et lisaeelarve menetlus algas juba ammu, kuid arutati isegi seda, kas kõnealune raha eraldada lisaeelarvest, ent poliitikud otsustasid, et see eraldatakse linnavalitsuse reservfondist.

Vana ei sobi

Veeriku kooli direktor Ruth Ahven ütles, et neil oli ka mullu lubatud avada neli esimest klassi, kuid nii palju õpilasi ei tulnud.

Sellel, et tänavu on õpilasi rohkem, on tema meelest kaks põhjust. Esiteks on õpilasi rohkem ja koolipiirkonnad ümber jagatud. Teiseks on Veeriku kool teinud aastaid head tööd ja näidanud häid õpitulemusi.

Ümberkorraldatavatel gümnaasiumidel jääb küll mööblit üle, kuid esimese klassi lastele see ei sobi ja mitme puhul läheb see vana mööbel mahakandmisele, nentis abilinnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles