Veemoto MMil debüüdi teinud Tartu noormees trügis kohe poodiumile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti poisid saavutasid veemoto GT-15 klassis peetud MMil kolmikvõidu. Pildil keskel viljandlane Gregor Eevardi, vasakul tallinlane Rene Suuk ja paremal tartlane Stefan Arand.
Eesti poisid saavutasid veemoto GT-15 klassis peetud MMil kolmikvõidu. Pildil keskel viljandlane Gregor Eevardi, vasakul tallinlane Rene Suuk ja paremal tartlane Stefan Arand. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Tšehhis Jedovnices peetud veemoto noorteklassi GT-15 maailmameistrivõistlused olid Eesti pilootidele üliedukad. Maailma tippude ees võeti kolmikvõit.

Oma esimesel MM-võistlusel käinud Tartu Kalevi veemotoklubis treeniv Stefan Arand saavutas kolmanda koha. Tallinlane Rene Suuk tuli teiseks ning viljandlane Gregor Eevardi krooniti võitjaks.

Arandi treener Henry Põvvat Tartu Kalevi veemotoklubist ütles, et konkurents oli võistlustel äärmiselt tihe. Ajasõidus mahtusid kuus esimest sõitjad 0,2 sekundi sisse. Arandil oli hea võimalus püüda veelgi kõrgemat kohta, kuid tugev kokkupõrge inglasega nõudis paadi kohendamist. Sõit avarii järel katkestati. Inglise noormees enam jätakata ei saanud, kuid Arand pääses sõukruvi vahetuse järel kordusstarti, kus ta saavutas viienda koha.

Selles aga ka ülejäänud kolmes võistlussõidus rassisid osalejad väga tasavägiselt, kuid märkimisväärseid kokkupõrkeid rohkem ei juhtunud. Arand parandas oma kohta iga sõiduga, olles teises sõidus neljas, kolmandas kolmas ja neljandas juba teine.

Põvvat lisas, et eestlased tegid võistlustel head koostööd ja see tõigi nii ülekaaluka edu. GT-15 klassis osalevad 12 - 16aastased noored piloodid.

Järgmise suurvõistluste stardi teevad Eesti veemotosportlased kohe pärast jaanipäeva Poolas peetavail OSY-klassi maailmameistrivõistlustel. Mullust MM-tiitlit läheb kaitsma Rasmus Haugasmägi Tartu Kalevi veemotoklubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles