Video: jõumehed tõstsid lavastuse auto teisele korrusele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emajõe Suveteatri lavastuses «Nukitsamees 2» sõidab peategelane publiku ees Teguri tänavas Tartu kammivabriku vana klubi edasi-tagasi saalis väikese autoga. Sõitis möödunud suvel ja hakkab seda tegema ka nüüd, esimest korda juba 5. juuni õhtul.

Eelmisel suvel tassis auto teisele korrusele teatri oma meeskond, kuhu kuulus ka Nuki osatäitja Ago Anderson. Suveteatri tehnikajuht Ragnar Veemaa otsustas seekord kasutada kutseliste rammumeeste abi.

Kulus vaid kümmekond minutit, kui Eestis ja kogu maailmas oma ala tippu kuuluvad Lauri Nämi ja Rauno Heinla ning võistlustulemuste poolest tagapool Alan Variku ja Paul-Eerik Rosenberg olid masina trepist üles lükanud, vedanud ja tassinud.

Rooli taga istunud viienda klassi poiss Mathias Meelandi oli näost küllaltki valge, kui autost välja tuli. «Ma ei taha enam iialgi trepi peal autoga sõita,» ütles ta.

Lavastus on inspireeritud Oskar Lutsu «Nukitsamehest», mille tegevus on toodud tänapäevasesse Eestisse.

Autor on Urmas Vadi, lavastanud Andres Dvinjaninov, kunstnik Kristina Lõuk ja muusikaline kujundaja Ardo-Ran Varres. Mängivad Ago Anderson, Merle Palmiste, Raivo E. Tamm, Indrek Taalmaa, Peeter Volkonski, Riho Kütsar, Maria Soomets või Marika Barabanštšikova.

Tänavu on kavas anda kümme etendust. Teater soovitab lavastust «Nukitsamees 2» neile, kes on vähemalt 14-aastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles