Tartu bussijaama planeering jõuab maavanema ette

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussijaam.
Tartu bussijaam. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu abilinnapea Jarno Laur pidas tõenäoliseks, et uue bussijaama ja Tasku keskuse laienduse detailplaneeringu üle püsivad vaidlused tuleb lahendada maavanemal ja ehituse algus pole võimalik enne tulevat aastat.

Laur ütles, et tema meelest oli esmaspäeval kõnealuse planeeringu asjus konstruktiivne ja hea avalik arutelu. See oli mõeldud eelkõige selleks, et tutvustada linna seisukohti avalikul väljapanekul tehtud ettepanekute ja vastuväidete kohta.

«Otsustamise kohta ei olnud,» ütles ta. «Nüüd on aega kaks nädalat. 16. juunil on kordusarutelu ja selleks ajaks peab iga ettepanku esitanu ütlema, kas ta on linna seisukohaga rahul. Mis jäävad üles kui mitterahuldavad, jäävad planeeringuvaidluseks ja neid lahendab Tartu maavanem.»

Laur ütles, et keeruliste planeeringute puhul on sellised kordusarutelud tavalised. Kahe nädala pärast on juba võimalik näidata ka uut planeeringu põhijoonist ja uut seletuskirja, mida on avaliku väljapaneku tulemusel muudetud.

Lauri sõnul on mitmes sõlmküsimuses avalikustamisel tehtud ettepanekud olnud vastandlikud ja nii pole kompromissi võimalik leida. «Nii ehk teisiti peame mõnes osas maavanema abi paluma,» sedastas ta.

Sellised sõlmküsimused puudutavad Soola tänava liikluskorraldust, bussijaama ootesaali asukohta laieneva Tasku keskuse sees ja bussiterminali suurust.

Lauri hinnangul on kõige varasem aeg, mil kõnealune planeering võiks uuesti volikogusse jõuda, 18. september.

«Kui Tartu maavanema langetatud otsused jäävad pigem linna positsiooni toetavaks, võime minna sellega kehtestamisele. Kui näevad ette suuremaid muutusi, tähendab see põhilahenduse muutmist ja ilmselt ka uut avalikku arutelu. Sõltub, kuhu vaekauss jääb,» selgitas Laur. «Ehitusega ei saaks nii või teisiti alustada enne järgmist aastat, sest see tähendab ka ajutise bussijaama rajamist Kaluri tänavale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles