Miks korraldas linnavalitsus kahe planeeringu arutelu samal ajal?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus korraldas eile kell 17 raekojas bussijaama detailpaneeringu avaliku arutelu ja kell 17 Raekoja platsil haridusosakonna saalis teemaplaneeringu «Vabaplaneeringuga alade parkimispõhimõtted» arutelu. Abilinnapea Jarno Laur oli eelinfos märgitud osalema mõlemal. Võib juhtuda, et ka mõni linnaelanik soovinuks osaleda mõlemal, kuid mõlemal ju ei saa. Miks linnavalitsus korraldas kaks konkureerivat avalikustamisüritust?

Jarno Laur, abilinnapea:

Parkimisplaneeringu koostamisel on põhiroll inseneriteenistusel ja lähtuvalt sellest, kes on teinud avaliku väljapaneku ajal ettepanekuid, on mõnes mõttes ka ennustatav, kes tulevad – põhiliselt ühistud.

Bussijaama puhul on põhiroll planeeringuteenistusel ning osaleb seltskond, kes on selle vastu huvi tundnud ettepanekute ja vastuväidete kaudu.

On teistsuguse profiiliga kui see publik, keda puudutab parkimine.

Selles mõttes väga suurt draamat ei ole.

Muidugi, ideaalis peaks olema võimalik need eraldi teha. Aga mõlema puhul oli ka nii, et tähtajad avalike koosolekute korraldamiseks olid niivõrd käes, et seal ei olnud midagi teha.

Mõte on ikka, et suurema kõlapinnaga arutelud tuleb teha tööpäeva lõpus ja sellises saalis, kuhu hästi juurde pääseb.

Õigeks te sellist kokkulangemist ei pea?

Ma ei näe siin mingisugust draamat tegelikult. Arutasime seda ja mõtlesime pigem minna asjadega edasi nii, et inimesed saavad ära arutada, kui et jätta üks nendest kahest ootele ja veelgi venitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles