Galerii ja video: Tartu võimlejad pakkusid nauditava etenduse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki ilmaennustus teisipäeva õhtuks vihma ei lubanud, leotas vägev vihmasagar paar tundi enne võimlemispeo «Üheskoos» algust Tamme staadioni muru põhjalikult läbi. Peo ajaks tuli aga päike välja ning publik sai pärast pinkide kuivaks pühkimist kõik ette nähtud kavad kenasti ära vaadata.

Pidu algas kõige väiksemate etteastega kavas «Rõõmupallid», kus sajad helesinistes kostüümides lapsed keerutasid oranže pallikotte. Mida edasi, seda suuremad lapsed murule pääsesid. Nende vahel esinesid vigurmarsiga ka kaitseväe orkester ja rahvatantsijad. Esitamisele tuli ka vanema ja lapse kava, kus noorim osaleja oli kõigest nelja kuu vanune.

Et murupind oli märg ja libe, esitasid kõik õpitut väikese ettevaatusega. Juhtus ka väiksemaid libastumisi ja kukkumisi, kuid need jäid suures võimlejate summas pea märkamatuks.

Peo finaaliks oli ühine emotsioonid kõrgele kütnud võimlemiskava, millest said osa võtta pea kõik 1900 oma kavadega üles astunud võimlejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles