Võimlejad lõpetavad hooaja suure peoga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni harjutati peol esitatavaid võimlemiskavasid spordisaalides ja Annelinna spordihalli kõrval muruplatsil, kuid eile pääsesid lapsed esimest korda Tamme staadioni murule.
Seni harjutati peol esitatavaid võimlemiskavasid spordisaalides ja Annelinna spordihalli kõrval muruplatsil, kuid eile pääsesid lapsed esimest korda Tamme staadioni murule. Foto: Kristjan Teedema

Tartu võimlejate talvine võistlushooaeg ja esinemised on suures osas lõppenud. Enne suve kogunetakse aga veel üheks suursuguseks etteasteks Tamme staadioni murul.

1900 võimlejat alates kahe-kolmeaastastest lastest kuni 70-aastaste veteranideni astuvad vaatajate ette 17 kavaga.

Mullusega võrreldes on osalejaid mõnevõrra vähem, sest tänavune laulu- ja tantsupidu tõmbab osa lapsi ära, nentis pidu korraldava võimlemisklubi Rütmika president ja pealavastaja Sirje Eomõis. Rahvamass on siiski suur, mistõt-tu tasub staadionile tulla aegsasti ja soovitatavalt jalgsi, lisas ta.

Mure muru pärast

Nii mõnigi noor võimleja saabus eilsesse proovi vihmakeebis. Ei andnud ilmataat mullu võimlemispeol osalejaile hõlpu ja nii ka tänavu. Õnneks näitab tänane ilmaennustus, et õhtul kell 19 algava peo ajaks peaks olema kuiv ja märksa soojem kui eile.

Mullu vihmaga peetud pidu ja proovid jätsid oma jälje Tamme staadioni jalgpallimurule. Tänavu saabus kevad varem ja muru tärkas kiiremini, kuid peagi sai selgeks, et eelmisel aastal võimlejate jalge all kannatada saanud kohad rohelises taimevaibas vajavad asendamist. Kuu aega tagasi pandi mitmekümnesse kohta platsil uued mururuudukesed, mis on praeguseks kenasti kasvama läinud.

Väike mure muru pärast siiski on, sest juuli alguses on Santose jalgpallipoistel kodus euromäng ning selleks ajaks peab rohevaip olema heas korras, märkis peo kaaskorraldaja, sihtasutuse Tartu Sport juhataja Eve Lill.

Korraldajad nägid ka palju vaeva, et õigeks ajaks valmiksid kõik kostüümid. «Küll ei ole Eestis piisavalt kangast, küll ei jätku õmblejaid,» rääkis peo tegevjuht Ebe Kalja. Nii telliski ta ise kangad ja otsis õmblejad ning vahetult enne pidu peaks kõik saama kenasti valmis.

Kostüümid otsustati ühiselt teha seetõttu, et nii saab märksa odavamalt. Keegi ei tohiks üritusest kõrvale jääda põhjusel, et kostüüm on tema jaoks liiga kallis, sõnas Kalja.

Pidu on mõeldud eelkõige lasteaia- ja koolilastele, kes saavad suure publiku ees väärtusliku esinemiskogemuse, märkis Sirje Eomõis.

Kaasa teevad ka kaitseväe orkester koos rahvatantsijatega, VK Rütmika võimlejad, C-rühmade rahvatantsijad, võimlemisklubi Akros poisid ja noormehed ning Tartumaa naisliikumisrühmad. Tulijaid on ka mujalt Lõuna-Eestist.

Staadioni juubel

Peoga tähistavad võimlejad üksiti ka Tamme staadioni 80. aastapäeva. Omaaegne Tamme staadioni ehitus oli omamoodi põnev, kirjeldas Eve Lill. Staadion polnud veel ametlikult avatudki, kui 1934. aasta juuni alguses peeti seal SELLi üliõpilasmängud.

Järk-järgult arendati staadioni edasi ning tribüünihoone valmis alles aastaid hiljem. «Nagu praegugi, kui Tamme staadion renoveeriti 2008. aastal ja tribüünihoone valmis 2011,» meenutas Lill.

Tamme staadioni lugu on korraldajail plaanis slaidiesitusena näidata ka võimlemispeo publikule. Samuti on plaanis laulda sportimispaiga auks sünnipäevalaulu.

Tartu võimlemispidu «Üheskoos»

• Algab Tamme staadionil

täna kell 19.

• Kokku osaleb peol ligi 1900 võimlejat.

• Näha saab 17 kava.

Allikas: VK Rütmika

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles