Pildid: politsei korraldas Tartus suure puhumisaktsiooni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna prefektuuri korrakaitsjad kogunesid täna Tartus kahes kohas ning kontrollisid kokku 2049 autojuhti. Kokku vormistati 11 väärteoprotokolli.

Prefektuuri vanemliikluspolitseinik Enn Virk kinnitas, et läbi viidi kaks kontrollaktsiooni joobes juhtide tabamiseks. Neist üks Turu tänaval, teine Pikal tänaval. Kokku tuvastati viis alkoholi piirmäära ületanud juhti, kusjuures üks veokijuht oli roolis ligi ühe promillise joobega.

Veel avastati kaks juhtimisõiguseta juhti, ühel veokil oli koorem kinnitamata, üks sõiduk oli registreerimata ning kahe sõiduki tehniline seisund ei vastanud nõuetele.

Enn Virk ütles, et kui oma terviseseisundis kaheldakse, tuleks autorooli istumist igal juhul vältida. Neile, kes kipuvad aga oma kaineks saamise aega liiga kiirelt ülehindama, tuleb sõidukisse muretseda alkomeeter. Vaid selliselt saab vältida silmitsiseismist kopsakate trahvidega joobes juhtimise eest või traagilisi tagajärgi joobnudpäi õnnetusse sattudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles