Muuseum täienes helilooja ja tema naisega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivi lossis asuv Eduard Tubina muuseum sai täna Eduard ja Erika Tubina vahakujud.
Alatskivi lossis asuv Eduard Tubina muuseum sai täna Eduard ja Erika Tubina vahakujud. Foto: Margus Ansu

Täna pärastlõunal sõidutasid vahakujukunstnikud Ene ja Andres Mänd oma autos Harjumaalt Viimsist Alatskivi lossi kaks uhiuut vahakuju – helilooja Eduard Tubina ja tema abikaasa Erika.

Nad monteerisid abielupaari lossi sisustatud Tubina muuseumi kammersaalis vaatamisväärseks. Samasse pandi rippuma kaks purilennukimudelit, mille oli helilooja omal ajal meisterdanud.

Vahakujud on tellinud ja suuremas osas nende eest maksnud helilooja poeg Eino Tubin, kes tuli ka ise koos abikaasa Beyhaniga ekspositsiooni täiendamist vaatama ja nõu andma. Ta väljendas rahulolu vahakujude välimuse suhtes ning märkis, et nende rõivad on nende endi kantud ja pärit 1960. aastate keskpaigast.

Alatskivi lossis algab 31. mail kell 13 Eduard Tubina 109. sünniaastapäeva tähistamine. Kontserdil esitavad tema muusikat pianist Marko Martin ja viiuldaja Sigrid Kuulmann. Sissepääs tasuta.

Eduard Tubin (18. juuni 1905 Torila – 17. november 1982 Stockholm) sündis Tartumaal Kallaste lähedal Torila külas. Tema haridustee algas Alatskivi lähedal Naelavere külakoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles