Rahingel algavad vettehüppetrennid

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusa- ja lumelauatreener Priidik Vesi hakkab sel suvel lapsi ja noo­ri juhendama ka vettehüppetrennis.
Suusa- ja lumelauatreener Priidik Vesi hakkab sel suvel lapsi ja noo­ri juhendama ka vettehüppetrennis. Foto: Kristjan Teedema

Rahinge järve ääres on juba kaheksa aastat saanud künkale ehitatud mäelt vettehüppeid teha. Kui seni on seal käinud peamiselt juba kogenud ekstreemsportlased, siis nüüd oodatakse ka päris algajaid.

Rahinge spordiklubi eesmärk on Tartu lapsed ja noored suvel linnast järve äärde meelitada ning anda neile maiku sellest, kui mõnus on aktiivne eluviis.

Kord nädalas korraldatavaid treeninguid juhendavad suusa- ja lumelauakooli treenerid, teiste hulgas ka Priidik Vesi. Tema sõnul on eriti just algajatele kasulik, kui saab kohe alguses kogenud inimeselt kõike õigesti tegema õppida.

«Oleks ise omal ajal niimoodi saanud, meie õppisime kõike omal käel,» rääkis Vesi.

Kõik on oodatud

Treenima oodatakse lapsi ja noori alates kaheksandast eluaastast ning kuigi treeningud on mõeldud peamiselt alaealistele, ei ole ülemist piiri paika pandud. Tulla võivad kõik, kes on asjast vähegi huvitatud.

Vesi ütles, et oodatud on ka need, kes juba teevad talvel suuskade ja lumelauaga trikke, sest vette maandudes on uute asjade proovimine mitu korda ohutum. Pealegi aitab suvine harjutamine tunnetust hoida, et lumega mäele minnes jalgades värinat ei oleks.

Lisaks peaks treening aitama noorel arendada nii tasakaalu kui koordinatsiooni.

Vettehüppeid hakatakse harjutama nii laua kui suuskadega ja asja teeb lihtsamaks, kui varustus on endal juba olemas. Kui ei ole, siis saab koos treeneritega midagi välja mõelda.

Vesi sõnul ei piirduta vaid hüppamisega, koos ka võimeldakse, hüpatakse batuudil, mängitakse pallimänge. Oma vigadest õppimiseks kasutatakse videoõpet, hüppeid filmitakse ning vaadatakse pärast üle ja analüüsitakse. Nii saab täpselt selgeks, kuidas üht või teist asja paremini teha.

Lastel hoiavad silma peal ja neid juhendavad kogenud treenerid, kellel on noortega töötamise kogemused.

Pühapäeval saab proovida

Selleks, et lapsevanemad ja noored ise saaksid maitse suhu ja kõiki küsimusi esitada, on juba sellel pühapäeval, lastekaitsepäeval Rahinge järve ääres tasuta treeningupäev. Kohale tuleb noor freestyle’i suusataja Kelly Sildaru ja ka tema väikevend Henry, kes mõlemad on Rahingel juba aastaid harjutamas käinud.

Hüppeid saavad proovida ka uudistama tulnud. Mäel on kolm spetsiaalse plastiga kaetud rada, millest madalaim sobib kenasti algajatele. Tänavu hakkab järves tööle ka mullitaja, mis teeb maandumise palju pehmemaks.

Treeningud algavad järgmise nädala teisipäeval ning kestavad augusti lõpuni.


Rahinge spordipargis

• 1. juunil kell 15 kõigile huvilistele tasuta vettehüpete treening, kus osaleb ka kuulus ekstreemsportlane Kelly Sildaru.

• 4. juunil tasuta veelauatreening.

• Juuli lõpus noortelaager.

• Teave www.rahinge.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles