Pedagoogide palga alammäärad tõusevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Uue kollektiivlepingu järgi tõusevad Tartus pedagoogide palga alammäärad. Linn otsustas sõlmida kollektiivlepingu käesolevaks aastaks Tartu haridustöötajate liidu ja Tartu maakonna haridustöötajate ametiühinguga. Palgatõus ootab üldhariduskoolide ja lasteaiapedagooge ning tugispetsialiste.

Kollektiivlepingu läbirääkimised kestsid linna ja ametiühingute esindajate vahel eelmise aasta septembrist selle aasta aprillini.

22. mail võttis Tartu linnavolikogu vastu lisaeelarve, mis näeb ette kollektiivlepingu täitmiseks vajalikku raha.

«Üldhariduskoolide ja lasteaedade pedagoogidele hakkasid suuremas osas uued palgamäärad kehtima juba aasta algusest, lisatõus tuleb kooliõpetajatel veel 1. septembrist ja lasteaiapedagoogidel 1. juulist. Kollektiivlepingut ei saanud me aga sõlmida enne lisaeelarve vastuvõtmist,» selgitas abilinnapea Tiia Tep­pan.

Lasteaia kõrgharidusega pedagoogide palga alammäär oli 2013. aastal 653 eurot, pärast 1. juulit on see 700, vanemõpetajatel tõuseb alammäär 731 eurolt 782 eurole ja kõrgharidusega pedagoogil-metoodikul 800 eurolt 856 eurole.

Samuti tõsteti lasteaias töötavate tugispetsialistide palga alammäärasid.

Põhikoolide ja gümnaasiumide vanempedagoogide palga alammäär, mis eelmisel aastal oli 820, tõuseb 1. septembrist 880 eurole. Pedagoogi-metoodiku palga alammäär kerkib  950 eurolt 970 eurole.

«Kuigi paljud Tartu õpetajaist teenivad alammäärast suuremat tasu, annab kollektiivleping neile suurema kindlustunde. Kuna peame oluliseks koolides tehtavat kasvatustööd, siis jätkame Tartus ka klassijuhatamise eest tasu maksmist, see on sada eurot kuus,» lisas Teppan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles