Lokaal Premium lõpetas tegevuse

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli tänaval tegutsenud lokaal Premium on tänaseks oma tegevuse lõpetanud.
Ülikooli tänaval tegutsenud lokaal Premium on tänaseks oma tegevuse lõpetanud. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eelmisel suvel Tartus Ülikooli tänaval alustanud slaavi- ja armeeniapärase lokaali Premiumi uksel on maikuu algusest teade, et koht on suletud, põhjuseks tuuakse ühe omaniku tervislikke probleeme.

Endine omanik ja lokaali peakokk Marita Mhitarjan ütles, et tegi söögikohas tööd, mida armastab, aga kahjuks ei saa asju ette ennustada ning küllap oli ränk töö just see, mis tervisele mõjus.

Tema sõnul oli lokaalis veel kokkasid, kuid nad tegid teistmoodi asju kui tema ja seega oleks võtnud kaua aega, et õpetada neile kõike seda, mis ta ise kokana oskas.

«Tänapäeval pole äri lihtne teha, aga minu põhjus oli tervislik,» rääkis Mhitarjan ning lisas, et hetkel käib ta lokaalis Suudlevad Tudengid kokana abis, kuhu ootab ka oma endiseid kliente.

Mhitarjan tunneb aga rõõmu selle üle, et koostöös lokaaliga Suudlevad Tudengid said tema endised töötajad uue töö.

Lokaali Suudlevad Tudengid teenindusjuht Märt Meesak oli lokaali Premium üks esialgsetest omanikest, kuid läks juba mõni aeg pärast avamist isiklikel põhjustel teisele ametikohale.

Meesaki sõnul tuldi vastu ka Premiumi kundedele. «Sai vastu tuldud klientidele, sest peakokal oli oma käekiri, mis paljudele meeldis ning seega andsime märku, et nad saavad tema roogi ka järgmises kohas nautida,» lisas ta.

Uued rentnikud

Ülikooli 10 rendipind kuulub Balti Kinnisvara osaühingule. Ria Värsi Balti Kinnisvara OÜ-st rääkis, et neil on sõlmitud juba uus üürileping firmaga, kes soovib ruumid üle võtta. «Plaanide järgi tuleb sinna uus pubi, mis peaks praeguste andmete järgi oma uksed avama juulis,» sõnas Värsi.

Enam kui aasta tagasi asus samal üüripinnal ööklubi, enne seda Slaavi trahter Kalinka ning enne Kalinkat restoran Rasputin, mis püsis Ülikooli tänaval ligi seitse aastat.

Viimastel aastatel on aga üürnikud tihti vahetunud. Värsi aga nii ei arvanud ja sõnas, et arvestada tuleks seda, et üüripind on olnud turul ligi 20 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles