Harrastuspüüdjad lähevad inspektoreile appi võrke tragima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järvest välja korjatud vanad võrgud
Peipsi järvest välja korjatud vanad võrgud Foto: Keskkonnainspektsioon

Peipsi järvel algavad neljapäeval järjekordsed koristustalgud, et eemaldada järvest sinna triivima jäänud ja kalavarusid hävitavaid vanu nakkevõrke.

Talgud on kavas kahes etapis kokku viiel päeval, teatas keskkonnainspektsioon. Sel nädalal, 29. ja 30. mail otsitakse ja tragitakse võrke Peipsi lõunaosas. Keskkonnainspektsioonist on väljas kolm meeskonda kokku üheksa paadiga, millest kuus tegelevad võrkude otsimisega ja kolm võrgumasinaga varustatud paati leitud võrkude eemaldamisega. Inspektoritele lähevad appi harrastuspüüdjad kolme paatkonnaga.

Teine etapp on plaanis läbi viia 3. - 5. juunini Peipsi järve põhjaosas, kus põhitähelepanu pööratakse koha talvitusaladele ning aktiivsema võrgupüügi piirkondadele.

Triivima jäänud võrgud muutuvad tapjavõrkudeks, mis püüavad kala pikka aega. Võrgust kalad reeglina ise välja ujuda ei suuda ja hukkuvad. Tihti on sellisteks võrkudeks ebaseaduslikult püügile seatud nakkevõrgud, kuid nende seas on ka tuule või jääga püügikohast eemale liikunud võrkudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles