Liikumispuudega kunstihuvilisi aitavad 1. juunil vabatahtlikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kunstimuuseumi projektijuht Hanna-Liis Kont andis teada, et lastekaitsepäeval, 1. juunil kutsub muuseum (Raekoja plats 18) endale külla liikumispuudega inimesi, kellel pole tavaliselt võimalik sellesse muuseumisse pääseda.

Kell 13–17 aitavad vabatahtlikud ratastoolis inimesi muuseumis treppidest üles-alla viia. Tutvustatakse näitusi.

Ratastoolis inimesel on soovitatav võtta kaasa ka abistav saatja. Puudega inimesele ja tema saatjale on sissepääs muuseumisse alati tasuta. Osalejate paremaks ligipääsuks eraldatakse ürituse ajaks muuseumi külgukse ees Kompanii tänaval kolm parkimiskohta.

Oma osalusest on võimalik teada anda ürituse Facebooki lehel. Registreerimine on soovitatav, et planeerida abiliste arvu.

Hanna-Liis Kont lisas, et kultuuriministeerium on lubanud toetada Tartu kunstimuuseumisse kaldtee ja trepitõstuki paigaldamist ning eraldada tänavusest eelarvest kuni 8000 eurot tingimusel, et Tartu linnavalitsus kui hoone omanik katab teise poole projektiga seotud kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles